Ga terug
+ servings
Buffelmozzarella met artisjok
Buffelmozzarella met salsa verde
Heerlijk voorgerecht voor de zomer: buffelmozzarella met artisjok. Maar vooral de salsa verde maakt het tot een waar feest. Ook heerlijk als lunch.
Aantal 4 personen
Kook tijd 10 minuten
10 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 buffelmozzarella
  • 2 potjes gemarineerde artisjok à 190 gram uitgelekt
  • ½ eetlepel geraspte citroenschil
  • basilicum blaadjes

salsa verde

  • 15 gram basilicumblaadjes
  • 20 gram platte peterselie zonder takjes
  • 10 gram bieslook
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • ½ sjalotje fijngesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
  • 100 ml olijfolie
  • 1 theelepel Dyonmosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Pureer alle ingrediënten voor de salsa in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Leg de uitgelekte artisjok ertussen. Druppel de salsa verde er overheen. Bestrooi met de citroenschil, versgemalen peper en de blaadjes basilicum. Zet de rest van de salsa verde in een schaaltje op tafel. Serveer met zuurdesem stokbrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 266kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 1g | vet: 28g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 1mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 20mg