- 4 buffelmozzarella
- 2 potjes gemarineerde artisjok à 190 gram uitgelekt
- ½ eetlepel geraspte citroenschil
- basilicum blaadjes
salsa verde
- 15 gram basilicumblaadjes
- 20 gram platte peterselie zonder takjes
- 10 gram bieslook
- 1 teentje knoflook uit de knijper
- ½ sjalotje fijngesnipperd
- 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
- 100 ml olijfolie
- 1 theelepel Dyonmosterd
- 1 eetlepel citroensap
- zout versgemalen peper
Pureer alle ingrediënten voor de salsa in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Leg de uitgelekte artisjok ertussen. Druppel de salsa verde er overheen. Bestrooi met de citroenschil, versgemalen peper en de blaadjes basilicum. Zet de rest van de salsa verde in een schaaltje op tafel. Serveer met zuurdesem stokbrood.
Calorieën: 266kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 1g | vet: 28g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 1mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 20mg