Stevig en fris

Languedoc, Roc & Lune

Het wordt eindelijk wat kouder, dus tijd voor boerenkool met worst! Wij drinken er een rode wijn uit de Languedoc bij. Voor het verwarmende effect. Eric Supply is sinds 10 jaar de wijnmaker van Domaine de Malavieille. Hij heeft het klappen van de zweep geleerd in de wijngaarden en kelders in Meursault. In het familiebedrijf zwaait nu Mireille Bertrand de scepter. Dat doet zij overtuigd biodynamisch. De naam van deze wijn ‘Roc et Lune’ heeft daar alles mee te maken. Het tijdschrift Elsevier omschreef deze wijn eerder: ‘Roc – steen: stevig, stoer, donker. Lune – maan: want een beetje bio-dynamisch dus één met de kosmos, maar ook omdat onder de duistere geuren veel vriendelijke, heldere smaken huizen.’ 

Maar wat proeft I Love Food & Wine?

De wijn heeft rood en donker fruit in de neus, vooral frambozen. In de mond komt dat terug, naast bramen en een (Indiaase) kruidigheid, tijm, laurier, maar ook mokka en koffie. Stevig maar fris met ronde tannines.

Waarom drinken we deze wijn bij de boerenkool van Francesca?

De boerenkool is machtig, maar smaakt door het niet-stampen toch frisser dan je zou verwachten. Dat is met deze rode wijn ook zo. Daarnaast past het beetje sojasaus door de boerenkool verrassend lekker met de (Indiase) kruidigheid van de wijn.

Wat is er nog meer lekker bij?

Een doorgerijpt geitenkaasje als Le Pérail, charcuterie, een stukje gemarineerd lamsvlees, wild of een (mediterraan) stoofpotje, runderstoofschotel met salie.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *