Voor het weekend

Gegratineerde ciabatta met chimichurri

Tijdens de BBQ-presentatie in maart van Meat & Malbec leerden we deze knapperige broodjes maken. (Kijk nog even naar mijn vlogje!). Niet moeilijk, maar superlekker. Echt de moeite waard. En houd je chimichurri over? Geen probleem. Deze Argentijnse salsa smaakt ook super bij een gebakken biefstuk, steak of entrecôte. Jullie zullen begrijpen dat een reisje naar Argentinië op mijn bucketlist staat. Ben benieuwd of deze salsa daar net zo lekker is.

Wat drinken we bij deze gegratineerde ciabatta met chimichurri?

Uiteraard een glas soepele Malbec. Dat kan van er eentje van wijnmaker Luigi Bosca zijn. Zie ook Meat & Malbec (link hierboven).

ca.15 stuks25 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 150 ml olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen peper
  • 1 ciabattabrood
  • 250 gram provolone kaas (of jonge Goudse)

Stap 1

Maak eerst de chimichurri: snijd de tomaat, peterselie, rode ui, knoflook en rode peper fijn. Hoe fijner alles is gesneden hoe lekkerder de saus (julienne). Doe alles in een kom. Voeg toe: olijfolie, azijn, oregano, komijnpoeder. Roer goed door elkaar tot een lobbige saus. Breng flink op smaak met zout en peper. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken.

Stap 2

Verhit de grill in de oven totdat hij heet is. Snijd het ciabattabrood in sneetjes en smeer in met olijfolie, dat gaat goed met een kwastje. Verhit een grillpan of bbq en rooster het brood. Beleg het brood met de kaas. Zet de broodjes onder de grill en laat het kaas smelten en goudbruin kleuren. Schep wat chimichurri erop.

 

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *