Tijdens de BBQ-presentatie in maart van Meat & Malbec leerden we deze knapperige broodjes maken. (Kijk nog even naar mijn vlogje!). Niet moeilijk, maar superlekker. Echt de moeite waard. En houd je chimichurri over? Geen probleem. Deze Argentijnse salsa smaakt ook super bij een gebakken biefstuk, steak of entrecôte. Jullie zullen begrijpen dat een reisje naar Argentinië op mijn bucketlist staat. Ben benieuwd of deze salsa daar net zo lekker is.
Wat drinken we bij deze gegratineerde ciabatta met chimichurri?
Uiteraard een glas soepele Malbec. Dat kan van er eentje van wijnmaker Luigi Bosca zijn. Zie ook Meat & Malbec (link hierboven).
ca.15 stuks | 25 minuten + 1 uur wachttijd |
Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel komijnpoeder
- 150 ml olijfolie
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1 theelepel zout
- versgemalen peper
- 1 ciabattabrood
- 250 gram provolone kaas (of jonge Goudse)
Stap 1
Maak eerst de chimichurri: snijd de tomaat, peterselie, rode ui, knoflook en rode peper fijn. Hoe fijner alles is gesneden hoe lekkerder de saus (julienne). Doe alles in een kom. Voeg toe: olijfolie, azijn, oregano, komijnpoeder. Roer goed door elkaar tot een lobbige saus. Breng flink op smaak met zout en peper. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken.
Stap 2
Verhit de grill in de oven totdat hij heet is. Snijd het ciabattabrood in sneetjes en smeer in met olijfolie, dat gaat goed met een kwastje. Verhit een grillpan of bbq en rooster het brood. Beleg het brood met de kaas. Zet de broodjes onder de grill en laat het kaas smelten en goudbruin kleuren. Schep wat chimichurri erop.
Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.
Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen