Baby Ruth-cake

Voor het weekend
Baby Ruth-cake

Hou je van Snickers? Dan is dit jouw taart. Heel simpel om te maken en zeer bijzonder door het gebruik van zoute Tuc-koekjes. Het recept is afkomstig uit het heerlijke kookboek ‘Easy Nordic’ van de IJslandse kookboekschrijfster Dagný Rós Ásmundsdóttir. Ze woont in Antwerpen. Maar deze taart is gebaseerd op de smaak van de candy bar ‘Baby Ruth’, zoals Dagný vertelt in haar intro bij het recept. Wij hebben geen idee hoe Baby Ruth smaakt, maar wikipedia vertelt ons dat het een Amerikaanse reep is met pinda’s, caramel, chocolade en nougat. Genoemd naar dochter Ruth van President Grover Cleveland!  Anyway: het is een lekkere maar machtige taart. We hebben alleen haar recept ietsje aangepast. 

Welke wijn bij Baby Ruth-cake?

Bij zo’n smaakcombinatie van noten, chocolade en nougat past een Madeira wijn. Daar ga ik binnenkort naar toe (Jippie!). Maar ook een tawny port is een uitstekende keus!

8-12 puntenca. 45 minuten

 

Ingrediënten 

voor de taartbodem:

  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 120 gram gezouten pinda’s
  • 15 zoute koekjes (Tuc)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 theelepels bakpoeder

voor de chocoladecrème:

  • 50 gram boter
  • 100 gram melkchocolade
  • 60 gram poedersuiker

voor de garnering:

  • 125 ml slagroom
  • kleine handvol gezouten pinda’s
  • grote handvol rozijnen met chocolade

extra: ronde bakvorm ɸ 24 cm, bakpapier

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier. Scheid de eieren. Bewaar de dooiers. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Maal de pinda’s en zoute koekjes fijn in de foodprocessor en meng de vanille-extract en bakpoeder erdoor. Schep het pindamengsel luchtig door het eiwit en verdeel over de bakvorm. Bak de bodem in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Laat afkoelen. Haal de bodem uit de vorm.

Stap 2

Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie (of in de magnetron). Doe de eidooiers met de poedersuiker in een kom en klop met de mixer in ca. 5 minuten tot een luchtig mengsel. Klop de gesmolten chocolade erdoor. Bestrijk de taartbodem met de chocoladecrème.

Stap 3

Klop de slagroom stijf. Hak de pinda’s grof. Bestrijk de taart met slagroom en bestrooi hem met de pinda’s en chocoladerozijnen.

Bestellen kun je hier:

cover Easy NordicTitel Easy Nordic
Auteur : Dagný Rós Ásmundsdóttir
Uitgever : Manteau
ISBN : 9789022333631
Prijs : € 24,99

 

 

 

Binnenkort publiceren we nog een paar recepten uit Easy Nordic. Dus houd mijn nieuwsbrief in de gaten!

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Baby Ruth-cake
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *