Fishermans Thursday

Andijviestamppotje met rode poon

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Winterse stamppotjes: zuurkool met worst, hutspot met klapstuk en andijvie met een bal gehakt. Maar combineer ook eens met vis. Dit  andijviestamppotje met rode poon is een verrassende combinatie.

Welke wijn bij Andijviestamppotje met rode poon?

Bij een andijviestamppotje met rode poon past een witte strakke wijn met heel frisse zuren, zoals een riesling vieilles vignes uit de Elzas van Loberger. Het stroeve mondgevoel van de andijvie en de rode poon liggen in elkaars verlengde. Ook past het frisse citrusfruit in de riesling wijn mooi bij het ziltige van de vis.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 4 rode ponen, panklaar
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 150 ml melk
  • 400 g panklare andijvie

Stap 1

Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.  Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak de ponen in een hete grillpan in 12 tot 16 minuten rondom mooi bruin en gaar.

Stap 2

Verhit in een steelpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui zachtjes glazig.  Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper. • Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de gefruite uien over de stamppot.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *