Andijviestamppotje met rode poon

Fishermans Thursday
Andijviestamppotje met rode poon

Winterse stamppotjes: zuurkool met worst, hutspot met klapstuk en andijvie met een bal gehakt. Maar combineer ook eens met vis. Dit  andijviestamppotje met rode poon is een verrassende combinatie.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 4 rode ponen, panklaar
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 150 ml melk
  • 400 g panklare andijvie

Stap 1

Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.  Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak de ponen in een hete grillpan in 12 tot 16 minuten rondom mooi bruin en gaar.

Stap 2

Verhit in een steelpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui zachtjes glazig.  Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper. • Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de gefruite uien over de stamppot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *