Kerst

Luxe kerstboom van bladerdeeg

Met deze luxe kerstboom van bladerdeeg kun je alle kanten op! Staat fantastisch op je kerst-buffettafel. Maar ook heel geschikt als luxe borrelhap. Zelfs als vegetarisch hoofdgerecht kun je dit serveren. Anyway: op welke manier dan ook…, je steelt gegarandeerd de show!
In plaats van tapenade kun je ook pesto kiezen voor dit bladerdeeg hapje. Kijk zelf wat je lekker lijkt.

Welke wijn bij luxe kerstboom bladerdeeg hapje?

Knapperig bladerdeeg gevuld met tapenade naar smaak. Hier past een mousserende wijn, zoals champagne helemaal top bij! Bovendien een feestelijk begin van het kerstdiner. Maar ook de licht mousserende Grechetto Frizzante van Di Filippo, rosé, of een licht gekoelde Beaujolais Village is een goed idee.

Muziek: Luister intussen naar mijn I LOVE FOOD & WINE – playlist op Spotify.

35 minuten

Ingrediënten

  • 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 75 gram truffeltapenade
  • 75 gram (zongedroogde-) tomatentapenade
  • 1 eidooier

Stap 1

Luxe Kerstboom bladerdeeg werkwijzeRol de eerste lap deeg af op bakpapier. Snijd er een kerstboomvorm uit: een driehoek met een stam. Bestrijk elk van de helften van de boom gelijkmatig met een van de tapenades.Dek de boom af met de tweede lap bladerdeeg en keer alles om. Snijd met behulp van de eerste kerstboom het teveel aan deeg van de bovenste lap af. Maak aan weerszijden ongeveer 10 inkepingen om de takken van de boom te vormen. Draai elke tak spiraalsgewijs om. Doe dit voorzichtig en zo regelmatig mogelijk. Bestrijk de boom met eidooier.

Stap 2

Luxe Kerstboom bladerdeeg hapje staandVerwarm de oven voor op 200 °C.  Bak de boom in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of lauw.

 

Het kookboek

Zeer betaalbaar kookboek met 34 feestelijke bladerdeeg hapjes om te delen. Allemaal met kant-en-klaar bladerdeeg als uitgangspunt. Van stervormige flammkuchen tot een zonnetaart met camembert. In een mum van tijd op tafel!

Bestellen kun je hier:

cover bladerdeeg Titel : Bladerdeeg
Auteur : Guillaume Marinette
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1587 1
Prijs : € 12,99

 

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *