Verborgen adres

Het Rijstveld op het Rietveld

HELAAS DEFINITIEF GESLOTEN.
Op het Rietveld in Delft zit Smaakstudio De Sawa van sommelier/kok Allard Sieburgh en zijn Indonesische schoonmoeder/kok Betty van Bokhoven. Ze runnen samen een bijzonder restaurant: authentiek Indonesisch met een culinaire twist. Dat vraagt om een bezoek. Met z’n vijven (Conchita, Paul, Monique, Peter en ik) schuiven we aan bij een van de lange aanschuiftafels. We hebben genoten! Conchita en Paul doen hier verslag.

“Het Rijstveld op het Rietveld”, staat op het naambordje naast de bel. Een van de naambordjes op een onopvallende groene deur, aan een gewoon grachtje in het centrum van Delft. Maar achter de groene deur bevindt zich een ongewoon restaurant waar je een paar maal per maand terecht kunt.  Als je het niet weet, zou je er nooit terecht komen. Maar door mond op mondreclame zit het altijd vol. Achter het huis liggen een terras en restaurant waar de gasten aan drie grote tafels plaatsnemen. Een gezellige ruimte met pannen en potten aan de muur; een grote eetkeuken, in feite.

Texels lam als RendangBijzondere Indonesische combinaties

Je wordt hartelijk ontvangen en aan tafel krijg je direct een bakje met kroepoek en pindakoekjes. Geen menukaart, iedereen krijgt dezelfde gerechten. De achtergrond van Allard en zijn Indische schoonmoeder Betty leveren de meest wonderlijke combinaties op: Hollandse asperges met een mild Indisch gekruide Hollandaisesaus, kort aangebraden Texelse rundvlees in een pittige rendang boemboe, heel verrassend allemaal, en nog lekker ook. Allard komt uit de wijnwereld (was sommelier bij toprestaurants) en beveelt fantastische wijnen aan die perfect passen bij de smaak en pittigheid van zijn gerechten. We dronken wijnen uit Spanje, Italië en Duitsland die we — notoire wijnliefhebbers —, nooit eerder hadden geproefd. Heerlijk!
Maar niet alleen door het eten en de wijn heb je een fantastische avond. Vanaf binnenkomst tot aan het toetje en de koffie wordt voor je gezorgd. Zodra de waterkan leeg is, komt er een nieuwe op tafel. Bakjes worden bijgevuld en bij iedere gang vraagt Betty of er meer moet komen. Voor ons is dat niet nodig.

Na een bijzondere avond — Allard en Betty nemen afscheid alsof je bij hen thuis had gegeten. Is dat niet zo, dan? — gaan we naar huis met een zeer tevreden gevoel. Ons zien ze zeker terug bij De Sawa!

Wil je ook een keertje aanschuiven? Let op: je kunt er niet zomaar naar toe! Je moet uitgenodigd worden. Dus schrijf je in op hun website via de nieuwsbrief en wacht tot er een uitnodiging voor inschrijving in  je mailbox valt. Selamat makan!

 

Wil je ook op de hoogte blijven van culinaire hotspots? Geef je hier op.