Nieuw: Pierre par CP

3x bijzondere wijnbars in Den Haag Centrum

Ben je op zoek naar een leuke wijnbar (bijvoorbeeld na een dagje winkelen) in het centrum van Den Haag, dan is er keus genoeg! Er waren al twee supertoffe adressen. Maar onlangs is er nog eentje bijgekomen: Wijnbar Pierre par CP. En dat is niet zomaar een adres. Hier valt veel meer te ontdekken.

Centrum Den Haag is lekker compact. Vanaf het centraal station zijn de winkels, restaurants en wijnbars gemakkelijk bereikbaar. Binnen een straal van 1 km rondom het welbekende ‘Plein’ ken ik inmiddels 3 wijnbars die een bezoek meer dan waard zijn. Ze zijn alle drie heel verschillend. Dus lees maar even mee, en kies welk adres het best bij jou past.

1. Wijnbar Pierre par CP: metamorfose naar sfeervol wijn-spijsrestaurant

Wijnbar Pierre is een ‘oude bekende’ op de Dennenweg in Den Haag. Maar afgelopen voorjaar werd de zaak overgenomen door SVH Meestergastheer Joey de Kruijf. Joey was al mede-eigenaar van restaurant Central Park. (Je weet wel dat historische restaurant in Voorburg, dat voorheen onder de naam ‘Vreugd&Rust’ en ‘Savelberg’ bekend stond), en nu is daar deze prachtige wijnbar bijgekomen. Oh nee, het heet nu voortaan ‘Food & Wine bar PIERRE par CP’. Een echte ondernemer dus!

Food & Winebar Pierre par CP op de Dennenweg
Food & Winebar Pierre par CP op de Dennenweg

Sfeervol interieur

Van mijn tafelgenoten tijdens de perslunch heb ik begrepen dat het interieur een upgrading kon gebruiken. En daar werd de Rotterdamse Jeroen Smeele voor ingehuurd. Deze binnenhuisarchitect heeft een mooie staat van dienst: o.a. het tweesterren restaurant Fred in Rotterdam en ‘Het Perceel’ in Nieuwerkerk a/d IJssel zijn eveneens twee heel geslaagde verbouwingen. Ook hier op de Dennenweg heeft hij zijn naam weer waargemaakt.

Wijnbar Pierre interieu
Sfeervol interieur van wijnbar PIERRE

Wijnbar Pierre ziet er tip top uit met een prachtige bar, een indrukwekkende wijnkelder, prachtige lampen, mooie kleurkeus en sfeervolle elementen aan de muur. Maar niet alleen het interieur is een bezoek waard. Je kunt hier genieten van lunch tot laat in de avond van uitgebreide culinaire hoogstandjes. De menukaart bestaat uit een tiental kleine gerechten die je kunt combineren. Ook is het mogelijk om uit een vast  vier- zes- of acht-gangenmenu (resp. € 39,50, € 49,50 en € 65,00) te kiezen. Uiteraard kun je ook à la carte bestellen. Daarnaast staan er heerlijke bar bites op het menu, zoals oesters, kaviaar met blini’s, pata negra ham. We hebben er een drietal geproefd; o.a. de rauwe oester met een granité van gin-tonic was een ware traktatie. Wow, echt genieten dus.

Bar bite bij wijnbar Pierre
Oesters met granité van gin-tonic

Wat een overweldigende wijnkaart!

Wijnkelder van wijnbar Pierre
Wijnkelder van wijnbar Pierre

Vanzelfsprekend hoort daar een glas wijn bij. Er worden hier van allerlei wijnen geschonken; van toegankelijk tot zeer exclusief (Champagne Dom Perignon 1998 voor € 695,-). Joey maakt gebruik van de wijnkelder van Central Park, en daar staan zo’n 850 verschillende wijnen op de kaart. Hier dus ook! Allemaal mooie domeinen, zoals Markus Molitor uit Duitsland, Ridgeview ZA, Domaine Leflaive uit de Bourgogne, Château de Beaucastel Rhône, Château Chasse-Spleen Bordeaux, Pieropan uit Soave. Eigenlijk TE VEEL om op te noemen. Een grote kast vol verleidelijke juweeltjes.

 

2. Wijnbar Millers op het Plein

Wijnbar Millers is een welbekende naam op het overvolle Plein met al z’n terrasjes, vlakbij het Binnenhof. Millers is eigenlijk een multifuctioneel adres; hier kun je heel veel kanten op. Borrelen, lunchen of dineren à la carte (lees mijn recensie!), zowel binnen als buiten op het sfeervolle terras. En in het weekend verandert het restaurant in een echte club. Het meubilair gaat aan de kant en DJ’s zorgen voor swingende muziek.

Millers interieur
Interieur van Millers op ’t Plein

In de wijnbar annex cocktailbar is er keuze uit 80 wijnen waarvan er 40 per glas zijn te bestellen. Ook is het mogelijk om een wijnproeverij te reserveren onder leiding van een van de sommeliers.

3. Bouzy: klein maar fijn!

Ben je meer op zoek naar een wat rustiger adresje, ga dan naar Bouzy. Ook zij bevinden zich op de Dennenweg, maar dan helemaal aan het eind van de straat op de hoek met de Mauritskade. Hier past het label ‘klein maar fijn’. De vintage inrichting voelt heerlijk cosy, en in de zomer is er een superschattig klein terrasje op de stoep voor de zaak.

In 2015 is deze wijnbar uitgeroepen tot ‘Wijnbar van het jaar’ door het magazine WineLife, ze waren toen eigenlijk pas net geopend. Heel tof dus. Maar dat is ook niet zo gek. Want bij Bouzy staan er ook meer dan 200 verschillende wijnen op de wijnkaart, plus daarnaast serveren ze zo’n 20 wijnen per glas.

Bouzy wijnbar in Den Haag
In de zon op het terras van Bouzy

Ook bij Bouzy is het mogelijk om wat te eten. Bij de wijnbar kun je kleine happen bestellen, zoals hummus, manchego of smoked salmon. Wil je meer, dan verplaats je je naar restaurant Bouzy (voorheen Bistro Bouzy). Dat zit alleen 2 deuren verderop. Ze hanteren het zogenaamde sharing-concept. En daar houden we van, want ‘Sharing is caring’ niet waar!

 

 Welke wijnbar in Den Haag is jouw favoriet? Let me know!

 

Op de hoogte blijven van leuke culinaire hotspots? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *