Nog één dag te gaan en het is kerst. Weet jij al wat je gaat eten? Misschien ben je op de valreep toch nog op zoek naar een SNEL EN MAKKELIJK kerst dessert? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik zet 5 snelle kerst nagerechten op een rij. Recepten van Yvette van Boven en Sergio Herman tot Alain Caron en Rutger van den Broek. Kies maar… Alles is getest!
Sneller dan dit is niet mogelijk! Dit is echt een Speedy Gonzalez kerst dessert. Je hebt maar drie ingrediënten nodig: chocoladecake, frambozen en slagroom uit een spuitbus! Misschien wel té simpel, maar lekker is het absoluut! Schenk er nog een glaasje rode ruby port bij: mmm….
Dit is een geweldige klassieker; Eton Mess, een kerst dessert gemaakt van slagroom, rood fruit (diepvries) en schuimkoekjes. Uit de koker van Yvette van Boven. Een van mijn favorieten en in 10 minuten klaar!
Uit de koker van sterrenkok Sergio Herman komt deze heerlijke tiramisu met een twist. Bijzonder door toevoeging van romige avocadocrème en matcha. In 15 minuten klaar! Mooi om te zien en smullen maar…
Simpel te maken mousse au chocolat. Chef Alain Caron geeft deze Franse klassieker een twist door er espresso koffie aan toe te voegen. Wel op tijd beginnen, want de mousse heeft 2 uur nodig om op te stijven in de koelkast. Superlekker!
Ook dit dessert is er eentje die de show gaat stelen: kleine glaasjes gevuld met krokante koekkruimels, romige mousse en prachtige blauwe bessen. Heel simpel om te maken. In 10 minuten klaar!
Geef een reactie