Kerst inspiratie

7x snel klaar kerst dessert

Nog één dag te gaan en het is kerst. Weet jij al wat je gaat eten? Misschien ben je op de valreep toch nog op zoek naar een SNEL EN MAKKELIJK kerst dessert? Dan ben je bij mij aan het goede adres.  Ik zet 7 snelle kerst nagerechten op een rij. Recepten van Yvette van Boven en chef-kok Sergio Herman tot Alain Caron en Rutger van den Broek. Kies maar… Alles is getest!

 

Chocoladecake met frambozen

Sneller dan dit is niet mogelijk! Dit is echt een Speedy Gonzalez kerst dessert. Je hebt maar drie ingrediënten nodig: chocoladecake, frambozen en slagroom uit een spuitbus! Misschien wel té simpel, maar lekker is het absoluut! Schenk er nog een glaasje rode ruby port bij: mmm….

Chocoladetaartje met frambozen Gall
Chocoladetaartje met frambozen

Etos Mess van Yvette van Boven

Dit is een geweldige klassieker; Eton Mess, een kerst dessert gemaakt van slagroom, rood fruit (diepvries) en schuimkoekjes. Uit de koker van Yvette van Boven. Een van mijn favorieten en in 10 minuten klaar!

Kerstdessert: Eton Mess met mintsuiker
Kerst dessert: Eton Mess met mintsuiker

Tiramisu van groene thee

Uit de koker van sterrenkok Sergio Herman komt deze heerlijke tiramisu met een twist. Bijzonder door toevoeging van romige avocadocrème en matcha. In 15 minuten klaar! Mooi om te zien en smullen maar…

Tiramisu met avocado en matcha (groene thee) uit het kookboek Just Cook It van Sergio Herman
Tiramisu met avocado en matcha

Mousse au chocolat à la Alain Caron

Simpel te maken mousse au chocolat. Chef Alain Caron geeft deze Franse klassieker een twist door er espresso koffie aan toe te voegen. Wel op tijd beginnen, want de mousse heeft 2 uur nodig om op te stijven in de koelkast. Superlekker!

Chocolademousse of mousse au chocolat met koffie uit het kookboek La Table de Caron van Alain Caron
Mousse au chocolat met espresso

Mascarponemousse met blauwe bessen

Ook dit dessert is er eentje die de show gaat stelen: kleine glaasjes gevuld met krokante koekkruimels, romige mousse en prachtige blauwe bessen. Heel simpel om te maken. In 10 minuten klaar!

Mascarponemousse met citroen en blauwe bessen uit het kookboek Rutger Bakt van Rutger van den Broek
Mascarponemousse met lemoncurd en blauwe bessen

 

Dame blanche met bieten-chocoladesaus

Dame blanche: roomijs met warme chocolade. Wie kent dit niet? De Belgische groente-chef Seppe Nobels gaf dit klassieke recept een twist en voegde bietensap toe. Dat maakt de saus complexer en dieper van smaak. En geloof het of niet: in 5 minuten klaar!

Dame blanche met bieten-chocoladesaus
Dame blanche met bieten-chocoladesaus

Affogato: Italiaanse klassieker

Affogato (roomijs met hete espresso); dat is een tof klassiek Italiaans dessert. In 10 minuten op tafel. Makkelijker kan het niet, toch?! Of ga je voor de Oostenrijkse Wiener Melange? Ook heel simpel om te maken! Twee heerlijke simpele desserts voor koffie-liefhebbers! Aan jouw de keus.

Coffee affogato with vanilla ice cream and espresso
Affogato: Italiaanse klassieker

 

IDEEËN NODIG VOOR SNELLE KERST NAGERECHTEN? Kijk op de kerstpagina van I Love Food & Wine!

Alvast veel voorpret gewenst bij het uitzoeken naar jouw perfecte kerstdiner.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *