Koken met Van Boven

Meer doen met thee

Theeleuten doet men overal en overal weer anders. In Nederland nemen we één koekje bij de thee. Maar kaas gaat ook goed bij de thee. Deze mooie smaakcombinatie is bezig aan een opmars. Kaasexpert Betty Koster  van fromagerie L’Amuse laat Yvette zien en proeven hoe lekker thee en kaas samen smaken.

Yvette neemt een zachte geitenkaas mee die ze in de keuken rolt in een kruidenmix met oolong thee, geserveerd met een verveine taboulehsalade. Bij mevrouw Van Loon gaat Yvette op een theekransje, waarbij de voormalige grootmeesteres van de koningin haar eigen theemelange schenkt. Met deze melange maakt Yvette een feestelijke sereh punch met gin.

Wie is Yvette van Boven?

Ze is vooral bekend door haar kookboeken die bestsellers bleken te zijn. Het begon met ‘Homemade’, daarna kwam ‘Homemade winter’ en ‘Homemade zomer’. Behalve dat zij heerlijke recepten schrijft, maakt ze ook leuke begeleidende tekeningetjes. Na haar studie Interieur-architectuur begon ze, samen met haar zus, een ontwerpbureau. Maar koken bleek toch haar passie, dus gooide ze het roer om.

In ‘Koken met Van Boven’ (tv-programma van de VPRO) trekt Yvette er iedere aflevering op uit om Nederland te laten zien wie haar lokale leveranciers zijn. Per aflevering staat er één hoofdingrediënt centraal. Daar maakt ze tijdens het programma 3 of 4 gerechtjes van.

 

Maandag 4 april op NPO 2 om 20.25 uur komt deze aflevering over ‘Kaas en Thee’. Vergeet niet te kijken…

 

Fotocredit: Oof Verschuren

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *