Voor elke seizoen

Alle dagen soep

Soep is altijd lekker. Tenminste dat vind ik. Bij de lunch, als maaltijdsoep, als je het koud hebt, als je niet weet wat je moet koken; soep biedt altijd een uitkomst. Daarnaast is het bereiden van soep iets dat niet veel tijd kost en, niet onbelangrijk, soep is gezond: het bevat weinig vet, weinig suikers en veel vezels en is makkelijk verteerbaar. Het kookboek ‘Alle dagen soep’ met soeprecepten voor elk seizoen klinkt dan ook aantrekkelijk. Een recensie schrijven kost dan geen moeite… 

Het kookboek

Onlangs bracht MBooks uit België een kookboek uit met als titel Alle dagen soep, 100 recepten voor elk seizoen. 100 recepten onderverdeeld in de volgende categorieën: basis (zelf te maken bouillons), romig, licht, maaltijdsoep, koud, zoet, exotisch, zuiders en klassiek. Zo zijn er recepten van Witloofsoep met mais, Gazpacho met watermeloen, Soep uit de moestuin, Colombiaanse avocadosoep, Kriekensoep en nog veel meer.

Pittige laksa uit Singapore Uitgeprobeerd

Mijn oog viel op de exotische soep Laksa uit Singapore. Ik was ooit in Singapore en kan nog dromen van die heerlijke foodmarketstalletjes waar je naast vele andere lekkere gerechten deze heerlijke soep kunt krijgen. Laksa is een razend populair gerecht in Maleisië en Singapore. De basis is een noedelsoep met kokosmelk. De overige ingrediënten kunnen wisselen. De Laksa uit het kookboek Alle dagen soep bevat knoflook, gember, chilipeper, groentebouillon, kokosmelk, vissaus, citroen, bruine suiker, kurkuma (voor de mooie gele kleur van het gerecht), kipfilet, sojascheuten (bij ons beter bekend als taugé), hardgekookte eieren en koriander. Deze ingrediënten zorgen voor pit, zoet, zout en zuur, zoals het moet zijn. De soep was uitermate simpel te maken en het resultaat was werkelijk heerlijk! De inhoud van de pan, volgens de beschrijving voor vier personen, werd door ons tweeën in één maaltijd verorberd. Wanneer je een vegetarische variant wilt, vervang dan de kipfilet door tofu.

Mening

Wanneer ik het boek doorblader, krijg ik de indruk dat de recepten bij de foto’s geschreven zijn. Volgens de fotoverantwoording zijn de foto’s allemaal afkomstig van istockphoto of shutterstock: alle foto’s zijn van een andere fotograaf. Dat impliceert dat ze niet genomen zijn door degene die het recept heeft gemaakt, want volgens de beschrijving zijn die allemaal afkomstig van Anna Decock. Dat komt wel vreemd over. Wanneer je de recepten goed leest en goed naar de foto’s kijkt, zie je ook dat er op de foto’s ingrediënten staan die niet staan beschreven in het recept. Op de foto van de gemaakte Laksa soep bijvoorbeeld staat duidelijk dat er iets van frisee sla in de soepkom zit, terwijl dit niet omschreven staat. Maar goed, dat buiten beschouwing gelaten: het is een lekker boekje dat je snel pakt wanneer je weer eens een nieuwe soep wilt proberen. Je kunt dan ook op ingrediënt zoeken, handig wanneer je een restje van het een of het ander over hebt. En ik ga op zoek naar een gelegenheid waar ik deze lekkere Laksa weer kan maken!

Cover Alle dagen SoepBestellen? Dat kan hier:

Titel : Alle dagen soep, 100 soeprecepten voor elk seizoen
Auteur : Anna Decock
Uitgever : MBooks
ISBN : 9789022333709
Prijs : € 19,99

 

 

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.