Lazy Sunday

Open taart met bramen

Op zondag mag je jezelf ook weleens verwennen met iets zoets toch? Waarom dan niet in combinatie met je zelfgeplukte bramen! Het deegrecept komt van Nigella Lawson; lekker snel gemaakt in de keukenmachine. Alleen nog even uitrollen en klaar is kees… Bakvorm niet nodig!

Welke wijn bij open taart met bramen?

Deze bramentaart heeft, door de bramen en limoenrasp, frisse zuren, maar ook zoet door het fruit en de suiker. In deze Moscato d’Asti vind je dat ook terug. Serveer de wijn lekker koud en de taart ietsje afgekoeld maar nog lauwwarm. Feestje!

6 personen60 minuten

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 60 gram bloem
  • 30 gram polenta
  • 1 eetlepel suiker
  • 50 gram koude boter
  • mespunt zout
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • Voor de vulling:
  • 150 gram bramen (is ongeveer 2 handjes)
  • 2 grote eetlepels crème fraîche
  • rasp van een 1/2 limoen
  • 2 eetlepels suiker

Stap 1

Meng in een keukenmachine (of met de hand) alle ingrediënten voor het deeg. Wikkel in huishoudfolie (of doe in een boterhamzakje) en leg 30 minuten in de koelkast om weer op te stijven.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 23 centimeter doorsnee. Dit gaat het beste tussen twee vellen huishoudfolie. Smeer de cirkel deeg in met de crème fraîche, maar laat een paar centimeter langs de rand vrij. Verdeel de limoenrasp over de crème fraîche. Leg de bramen nu op de crème fraîche, en vouw de rand van de cirkel een beetje naar binnen, zodat de sappen van de bramen straks niet eruit lopen.

Stap 3

Bestrooi met 1 eetlepel suiker en zet ongeveer ca. 20 minuten in de oven. Wanneer je hem uit de oven haalt, bestrooi dan nog eens met een eetlepel suiker.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *