Lazy Sunday

Spicy pompoensoep

Je kan er in het najaar bijna niet omheen: de pompoen! Voor deze zondag maken we er een lekkere pittige soep van.

Welke wijn bij spicy pompoensoep?

Daar smaakt een glas Torrontés uit Argentinië heerlijk bij!

4 personen45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen (± 600 gram)
  • 1 grote witte ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 2 eetlepels honing
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie (voor de pompoen en om in te bakken)
  • 1 grote eetlepel harissa
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • peper en zout naar smaak
  • chili-olie
  • crème fraîche

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in parten, schil de parten en snij de parten in grove blokjes (± 2 x 2 x 2cm). Niet te klein in ieder geval, anders verbranden ze te snel in de oven. Meng de blokjes pompoen met de honing en twee eetlepels olijfolie, spreidt uit op een bakplaat en schuif ca. 15 minuten in de oven.

Stap 2

Verwarm nog een beetje olijfolie in een grote pan en bak de gesnipperde ui hierin glazig. Voeg daarna de pompoen, knoflook en harissa toe en laat nog ca. 2 minuutjes meebakken. Voeg daarna de bouillon, azijn, peper, zout en laurier toe en laat op zacht vuur ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen.

Stap 3

Verwijder de laurier uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en harissa. Voor een mooie gladde soep kun je de soep nog even zeven. Garneer de soep eventueel met wat chiliolie en/of een eetlepel crème fraîche.

Drink er een glas Torrontés bij!

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *