Fris aromatisch wit

Tomero Torrontés

De torrontés-druiven komen uit de Valle de Cafayate. De temperaturen overdag zijn daar erg hoog, maar de nachten zijn koel en er waait constant een koele wind van over de oceaan landinwaarts. Mede daardoor kan de wijn zijn frisse karakter behouden. De naam ‘Tomero’ is een hommage aan de sluiswachters die in het verleden bepaalden hoeveel smeltwater, afkomstig uit het Andesgebergte, elke regio kreeg toegewezen. In dit droge wijnbouwgebied was én is dat smeltwater van levensbelang!

Ananas en lychee

De wijn ruikt naar  ananas, lychee en bloemen. Hij heeft frisse zuren en proeft aromatisch, bloemig, sappig en heeft een klein bittertje. Fris, maar weelderig.

Welke gerechten passen bij Torrontés?

Deze aromatische wijn past goed bij Aziatische gerechten. Bijvoorbeeld de Indiase curry van bloemkool  en ei of de eerder gepubliceerde spicy pompoensoep.  Het aromatische, geurige karakter van de wijn past goed bij de Indiase smaken van de curry: koriander, komijn, gember, kokosmelk. De wijn wordt zelfs wat bloemiger en de zuren gaan naar de achtergrond. Waar smaakt de wijn nog meer lekker bij? Gerechten als quiches, gebakken vis met sesam, salade met druiven.

 

Meer heerlijke gerechten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.