Easy Tuesday

Gehaktballetjes met koriander

Voor vandaag iets heel gemakkelijks: gehaktballetjes met koriander. Afkomstig uit het kookboek ‘Lukt Altijd’. Maar het resultaat viel in eerste instantie een beetje tegen, want het recept uit het kookboek is net iets té simpel. Daarom hebben we toch maar wat ei, paneermeel en kruiden toegevoegd om de balletjes net wat spannender te maken! Nu zijn ze heerlijk smeuïg.

Welke wijn bij gehaktballetjes met koriander?

Bij simpele gehaktballetjes hoort een sappige, niet te moeilijke wijn. Denk aan een Beaujolais Village, of een Merlot. Maar ook een Côtes du Rhône smaakt altijd heerlijk bij een balletje gehakt.

4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 4 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • zout, peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pot of pakje tomatensaus (ca. 500 ml)*

Stap 1

Meng het gehakt met de ui, specerijen, helft van de koriander, paneermeel, ei, zout en peper. Rol er balletjes ter grootte van een walnoot van.

Stap 2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Roer de tomatensaus erdoor en laat de balletjes met het deksel op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar worden. Bestrooi met de rest van de koriander. Lekker met rijst en groene boontjes. Een schepje Griekse yoghurt erbij is ook lekker.

* je hebt potten en pakjes met verschillende inhouden, als het iets meer of minder is maakt dat niet zoveel uit. Ik heb pikante tomatensaus gebruikt.

 

Kookboek voor starters

Cover Lukt altijdEen kookboek voor de beginnende kok die net iets meer wil dan alleen een eitje bakken. Er worden maximaal 6 ingrediënten gebruikt om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Bovendien ook nog snel-klaar. Overzichtelijke vormgeving. Gerechten die iedereen kan maken; met andere woorden: Lukt Altijd!

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel : Lukt altijd! Kookboek voor starters
Auteur : Élise Delprat-Alvarès
Uitgever : MBooks
ISBN : 9789022333983
Prijs : € 24,99

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Meer makkelijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *