Makkelijke Maaltijdsoep

Laksa uit Singapore

Zowel Anita Ootjes (onze kookboekrecensent) als ik zijn erg enthousiast over deze heerlijke Aziatische soep uit het kookboek ‘Alle dagen soep’. Het is een lichte maaltijdsoep met wat kipfilet, hardgekookt ei en noedels in een geurige bouillon. Heel makkelijk om te maken en eigenlijk ook nog eens supergezond.

Welke wijn bij Laksa uit Singapore?

Normaal gesproken drinken we  geen wijn bij soep. Maar dit is eigenlijk meer een sappig noedelgerecht. Bij de smaken van  verse gember en kokosmelk smaakt altijd een pinot gris of grauburgunder uitstekend. De aroma’s van die wijn sluiten perfect aan op de Aziatische smaken.

2 à 3 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook, uit de knijper
  • 12 gram verse gember, ongeschild in plakjes
  • 1 rode peper, fijngesnipperd
  • 1 groentebouillontablet
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • ½ koffielepel kurkuma
  • 150 gram noedels
  • 125 gram taugé
  • 3 eetlepel verse koriander, fijngehakt

Stap 1

Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kipfilet in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Kook intussen de eieren in ca, 10 minuten hard. Laten schrikken onder koud stromend water, pellen en in partjes verdelen.

Stap 2

Verhit intussen de rest van de olie in een soeppan. Bak knoflook, gember en pepertje ca. 3 minuten. Voeg toe: 600 ml water, bouillontablet, kokosmelk, vissaus, limoensap, suiker en kurkuma. Breng aan de kook.

Stap 3

Voeg de noedels toe en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.  Roer kipfilet en taugé erdoor en breng nog even aan de kook. Verdeel over 3 grote schaaltjes of soepkommen. Leg de partjes hardgekookte ei  erin. Garneer met koriander. Lekker met kroepoek.

 

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *