Franscesca's Friday

Snel stoofpotje met chipolataworstjes

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Zin een stoofpotje vandaag? En toch snel klaar willen zijn. Dat kan met dit recept van Francesca van Berk. Het staat binnen een half uurtje op tafel. Vooral de combinatie van worst en gekookte eieren is bijzonder. Voor herhaling vatbaar!

Welke wijn bij stoofpotje met chipolataworstjes?

Bij dit stoofpotje is een pinot noir ideaal. De tomaten en koriander zijn frisse smaken, terwijl de worst vrij vettig is. De frisse stijl van deze wijn, samen met diens ronde karakter en het vleugje hout (geeft een zoetje) maken de combinatie met het gerecht een feestje!

4 personen25 minuten

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 8 chipolataworstjes
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels picadillo-kruiden*
  • zeezout
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes of pomodorini
  • 1 theelepel oregano
  • handvol verse koriander
  • zwarte peper

Stap 1

Kook de eieren  in ca. 10 minuten hard. Daarna laten schrikken onder koud water. Intussen  snijd de worstjes in grove stukken. Snijd de paddenstoelen in grove plakken. Die mogen straks nog wel een beetje bite hebben.

Stap 2

Zet een grote braadpan of wok op het vuur. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg de picadillo-kruiden en een snuf zeezout toe en bak dit even mee. Voeg de worstjes  toe en bak totdat ze aan de buitenkant gaar en bruin zijn. Voeg als laatste de paddenstoelen en tomatenpuree toe en bak nog ca. 1 minuut. Zet het vuur lager en schenk de tomatenblokjes erbij. Roer de oregano erdoor en laat 5 minuten pruttelen zonder deksel, terwijl je af en toe roert.
Intussen hak de koriander grof en pel de eieren. Roer beide door de stoof en breng extra op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 5 minuten pruttelen en serveer.

Dit gerecht kun je eten zonder bijgerecht, want het vult goed door de eieren. Wil je er toch nog iets bij serveren dan zou ik voor zilvervliesrijst, farro of spelt gaan.

* Picadillo is een rijk specerijenmengsel, met name geschikt voor Latijns-Amerikaanse gerechten. Te koop in de supermarkt van het merk Original Spices/Jonnie Boer. Je kunt het ook vervangen door wat (gerookt) paprikapoeder, komijn en zwarte peper.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *