Ga terug
+ servings
Salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten
Salade met gerookte eendenborstfilet en pistachenoten
Proef de verfijning in deze salade, die de rokerige allure van eendenborstfilet combineert met de knapperige touch van pistachenoten. Een culinaire symfonie voor elke saladeliefhebber!
Aantal 6 personen
Kook tijd 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

  • 300 gram gerookte eendenborstfilet
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • zout versgemalen peper
  • 6 radijsjes in dunne reepjes gesneden
  • 2 bloedsinaasappels, in partjes
  • 1 zakje gemengde sla à 150 gram rucola, veldsla (mesclun)
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 25 gram gepelde pistachenoten fijngehakt

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing. Klop een dressing van: zonnebloemolie, azijn, mosterd, rest van olijfolie, zout en peper. Zet apart.
  • Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schil de schil van de bloedsinaasappels en snijd voorzichtig de sinaasappelpartjes tussen de velletjes uit. Leg de gemengde sla in een saladeschaal.  Knijp het sap uit het restant van de sinaasappel over de salade. Verdeel de dressing erover. Schep voorzichtig om.
  • Verdeel de salade met dressing over 6 borden. Verdeel de rode ui, sinaasappelpartjes en gerookte eendenborstfilets erover. Garneer met pistachenoten.

Voedingswaarde

Calorieën: 119kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 12g | vet: 5g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 39mg | vezels: 2g | suiker: 3g | vitamine C: 10mg