Voor het weekend

Romige stoofschotel met kip en dille

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Dille en kip zijn een prachtig paar. In deze romige stoofschotel zorgt de dille voor een kruidig lenteachtig accent. Heel makkelijk om te maken en in 45 minuten op tafel. Echt een gerecht dat op de favorietenlijst komt!

Het oorspronkelijke recept is afkomstig uit het kookboek Stoofbijbel van Julius Jaspers. Hij maakt deze stoofschotel met kalfsvlees. Maar met kip is het minstens even lekker. Bovendien sneller en goedkoper.

Welke wijn bij romige stoofschotel met kip en dille?

Romige stoofschotel die licht zoetig smaakt door de wortel met een duidelijke dille smaak. Schenk hier een glas chardonnay (met te veel houtlagering) bij, die sluit aan om het romige karakter van de stoofschotel.

Kip stoofschotel met dille uit het kookboek Stoofbijbel van Julius Jaspers met kip ipv kalf
Stoofschotel met kip en dille
Bereiding: 45 min
Romige stoofschotel met kip. Wortel en dille maken dit net weer even anders dan anders.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 2 uien fijngesnipperd
  • 400 gram winterwortel in plakjes
  • 750 gram kipdijfilet in stukjes
  • 20 gram bloem
  • zout versgemalen peper
  • 3 eetlepels olie
  • 1 potje gevogelte fond 380 ml
  • 15 gram verse dille fijngesneden
  • 200 ml slagroom

Bereiding
 

  • Snipper de uien. Snijd de winterwortel in plakjes.
  • Bestrooi de stukjes kip met bloem, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de kip, in gedeelten, in ca. 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Voeg nog 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven vet en bak de ui en wortel ca. 2 minuten op half hoog vuur. Voeg kip, gevogelte fond en de helft van de dille toe. Breng aan de kook. Laat de kip op zacht vuur ca. 30 minuten stoven.
  • Schep het vlees met de groente met een schuimspaan uit de pan in een kom. Voeg de room toe en breng weer tegen de kook aan. Laat op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot de helft (sausdikte). Voeg de kip en groenten weer toe en verwarm mee. Roer de rest van dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappeltjes, spruitjes en een salade.

Het kookboek: de stoofbijbel

Duimendik kookboek boordevol stoofgerechten uit de keuken van Julius Jaspers. Dit recept van Irish Stew is een klassieker uit zijn traiteurstijd. Was niet aan te slepen in winter!

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hier:

Cover StoofbijbelTitel : Stoofbijbel
Auteur : Julius Jaspers
Uitgever : Uitgeverij Carrera Culinair
ISBN : 978 90 488 4706 8
Prijs : € 33,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept