Snel & Simpel

Kip Ketjap van zanger Paskal Jakobsen

‘Dit is echt zo’n doordeweeks gerechtje. Even 20 minuten in de keuken en iedereen eet z’n vingers erbij op’, vertelt zanger Paskal Jakobsen van de populaire band BlɸF. En daar zijn wij het helemaal mee eens: héél erg lekker en héél snel klaar (Kip Ketjap is een blijvertje!). Wat wil je nog meer op een doordeweekse regenachtige dag?

Paskal Jakobsen en Edwin VinkeDit recept van Kip Ketjap is afkomstig uit het kookboek ‘Ruige Kost’. Paskal Jakobsen gaat aan het werk in de keuken samen met z’n boezemvriend Edwin Vinke. Vinke is vooral bekend als de sterren-kok van het tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Zeeland. Allebei levensgenieters van de bovenste plank. In dit boek delen ze hun favoriete en succesvolle recepten, geïnspireerd op hun liefde voor de keuken van Zeeland. Het is een kookboek vol maakbare recepten; van hummus en spicy nootjes tot garnalensoep, beef rendang en arretjescake. Binnenkort komt ook hun recept van Oma’s boterkoek op de site!

Welke wijn bij Kip Ketjap?

Het gerecht heeft een mooie balans tussen gekruid, zoet en zout. De dikke saus omhult de malse kip. We proefden er 3 verschillende wijnen bij. Maar vooral een verfrissende rosé, zoals de Château Mourgues, Fleur l’Eglantine (lees nog even onze rosé test, hij zit in de top 4!), sluit perfect aan op het ‘zoete’ van de ketjapsaus. Ook een rode Côtes du Rhône is een aanrader. Het zwoele zwarte fruit in de wijn verdiept de smaak van de totale wijn-spijscombinatie.

Muziek: bij deze Kip Ketjap draaien we natuurlijk een nummer van Pascal. Half jaar geleden schreef hij het troostrijke nummer ‘Achter het Monster’. Een prachtig nummer dat hoop geeft voor de toekomst.

 

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 5 eetlepels zoute ketjap (ketjap asin)
  • 5 eetlepels zoete ketjap (ketjap manis)
  • 5 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 kippenbouillontablet

Stap 1

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilet reepjes rondom goudbruin. Voeg toe: zoute ketjap, zoete ketjap, tomatenketchup en de basterdsuiker. Kruimel het bouillonblokje erover, zet het vuur hoger en de saus een beetje in tot het een plakkerige saus is.

Lekker met rijst, gekookte sperziebonen en kroepoek.

Bestellen kun je hier:

Cover Ruige KostTitel : Ruige Kost
Auteur : Paskal Jakobsen en Edwin Vinke
Fotografie: Receptfoto’s zijn © Pieter D’Hoop en auteursfoto is © Set Vexy.
Uitgever : Uitgeverij Carrera
ISBN : 978 90 4885 3854
Prijs : € 25,-

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.