Ga terug
+ servings
Kip stoofschotel met dille uit het kookboek Stoofbijbel van Julius Jaspers met kip ipv kalf
Stoofschotel met kip en dille
Romige stoofschotel met kip. Wortel en dille maken dit net weer even anders dan anders.
Aantal 4 personen
Kook tijd 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 uien fijngesnipperd
  • 400 gram winterwortel in plakjes
  • 750 gram kipdijfilet in stukjes
  • 20 gram bloem
  • zout versgemalen peper
  • 3 eetlepels olie
  • 1 potje gevogelte fond 380 ml
  • 15 gram verse dille fijngesneden
  • 200 ml slagroom

Instructies
 

  • Snipper de uien. Snijd de winterwortel in plakjes.
  • Bestrooi de stukjes kip met bloem, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de kip, in gedeelten, in ca. 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Voeg nog 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven vet en bak de ui en wortel ca. 2 minuten op half hoog vuur. Voeg kip, gevogelte fond en de helft van de dille toe. Breng aan de kook. Laat de kip op zacht vuur ca. 30 minuten stoven.
  • Schep het vlees met de groente met een schuimspaan uit de pan in een kom. Voeg de room toe en breng weer tegen de kook aan. Laat op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot de helft (sausdikte). Voeg de kip en groenten weer toe en verwarm mee. Roer de rest van dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappeltjes, spruitjes en een salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 474kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 43g | vet: 24g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 177mg | vezels: 4g | suiker: 9g | vitamine C: 16mg