Hoewel asperges misschien op-en-top het Neerlands witte goud zijn, komen ze ook helemaal tot hun recht in deze verrukkelijke vegetarische groene curry met groene groenten. Je kunt zowel witte als groene asperges kiezen. Ik had een mix van wit en groen, maar het kan allebei. Bovendien heel makkelijk om te maken en voor de vegan-liefhebber een geweldige vondst.
Het is een heerlijk recept uit het kookboek Easy Dinners van de Belgische Louise De Brabandere. We publiceerden al eerder een verrukkelijk vegetarisch recept uit dit boek: enchilada’s met zoete aardappel. Maar let op: dit gerecht is eigenlijk voor 4 personen, maar het zo ontzettend lekker dat wij dit met z’n drieën probleemloos op hebben gegeten. Wees gewaarschuwd.
Welke wijn bij vegetarische groene curry met asperges?
Heerlijk romig door de kokosmelk, mild pittig van smaak met beetgare groenten en knapperige noten. Vanwege de romige kokosmelksaus kies je hier voor een ronde witte wijn met zachte zuren, zoals een Pinot Gris uit de Elzas of een Viognier.
Groene curry met asperges en snijbonen
Ingredienten
- 2 stengels citroengras
- 20 gram verse gember geschild en fijngeraspt
- 20 gram verse koriander fijngehakt
- 2 eetlepels rijstolie
- 1 volle eetlepel groene curry
- 600 ml kokosmelk
- sap van ½ limoen
- 1 eetlepel vegetarische vissaus
- 1 eetlepel suiker
- 40 gram ongezouten pinda’s
- 200 gram snijbonen in stukjes
- 400 gram groene of witte asperges
- 200 gram groene sojabonen edamame boontjes
Extra nodig
- staafmixer met hakmolen, wok, asperge-dunschiller
Bereiding
- Verwijder de buitenste vellen van het citroengras en snijd de bovenste helft eraf (dat is onbruikbaar!). Doe citroengras, gember en 2/3 deel koriander (blad en steel ca. 14 gram) in het hakmolen-bakje van de staafmixer. Voeg 2 eetlepels water toe en maal heel fijn tot een grove pasta.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en voeg de citroengras-pasta en groene currypasta toe. Roerbak 1 minuut om de aroma’s los te maken. Blus af met de kokosmelk en laat ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel suiker.
- Rooster intussen de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin. Schud regelmatig en zorg dat ze niet verbranden. Hak de noten grof. Snijd snijbonen in stukjes. Gebruik je witte asperges, dan eerst schillen met een asperge-dunschiller.
- Voeg aan de kokosroom snijbonen en asperges toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de sojabonen toe en kook deze ca. 8 minuten mee. Controleer of alle groenten beetgaar zijn.
- Breng op smaak met extra limoensap en vissaus. Serveer met de geroosterde pinda’s en overgebleven koriander. Lekker met gekookte basmati rijst.
Het kookboek: Easy Dinners
Praktisch kookboek voor iedereen die op zoek is naar makkelijke gerechten voor doordeweeks zonder in te leveren op smaak.
Bestellen kun je hier:
Titel : Easy Dinners
Auteur : Louise de Brabandere
Uitgever : Uitgeverij Carrera
ISBN : 978 90 4885 7937
Prijs : € 31,99
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.
BEWAAR DEZE VEGETARISCHE GROENE CURRY MET ASPERGES OP PINTEREST!
Wil je dit recept van groene asperges opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!