Voor het weekend

Gegrilde tonijn met tomatensalsa van Pascale

Super gezond en heel makkelijk; dat is deze gegrilde tonijn met dikke tomatensaus. Dat is mooi, want met het oog op de zomer en bikinitijd is het tijd voor een gezonde levensstijl. Het boegbeeld hiervoor is de Belgische Pascale Naessens. Ik ben grote fan van haar, van haar kookboeken en van haar gezonde levensstijl.

Haar motto luidt: ‘breng balans in je leven’, en ontdek ‘dat eten moet vooral leuk en lekker moet zijn.’ Dit tonijnrecept is een goed voorbeeld uit haar boek ‘Nog eenvoudiger deel 2’.  Lees hier nog even mijn interview met haar. Haar laatst uitgekomen boek heet Ketokuur 2. Die recensie volgt nog.

Welke wijn bij gegrilde tonijn met tomatensalsa?

Als ik tonijn hoor, dan denk ik in eerste instantie aan een stevige rosé! Zo’n klassieker uit de Rhône bijvoorbeeld Tavel, maar ook rode wijn is een goed plan. Mits die maar niet te zwaar is en licht gekoeld kan worden gedronken. Kies bijvoorbeeld voor frisfruitige Beaujolais, Italiaanse Dolcetto of een lichte Valpolicella of Bardolino. Zeker in combinatie met deze volle tomatensaus.

Gegrilde tonijn met tomaten

Gegrilde tonijn met tomatensalsa

Voorbereiding: 20 minuten
Snel klaar en gezond is deze gegrilde tonijn met een dikke tomatensaus. Nou ja, saus. Het is eigenlijk meer een tomatensalade. Klaar in 20 minuten.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 1 grote ui in halve ringen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram verschillende soorten tomaten grote en kleine
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • zout versgemalen peper
  • 10 gram bieslook fijngehakt
  • 2 tonijnfilets met MSC- label* à 200 gram

Extra nodig

  • grillpan

Bereiding
 

  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de uien lichtbruin in ca. 4 minuten.
  • Snijd intussen de grote tomaten in plakjes en halveer de kleine tomaatjes. Voeg ¾ deel van de tomaten en de knoflook toe aan de uien. Laat ca. 4 minuten zachtjes stoven. Haal van het vuur en voeg de rest van de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan. Gril of bak de tonijn 1 minuut aan elke kant. Kruid met peper en zout. Schik de tonijn op de borden en lepel de saus er half over. Garneer met bieslook, nog wat zwarte peper en wat olijfolie.

Notities

Lekker met een salade met avocado en amandelen.
WAT BETEKENT HET MSC-LABEL VOOR VIS?
Het MSC-label garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie.
Het label wordt beheerd door de Marine Stewardship Council, een onafhankelijke nonprofit-organisatie die duurzame visvangst wil bevorderen.
Het label kan worden teruggevonden op wilde vis.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Nog eenvoudiger 2 van Pascale NaessensTitel : Nog eenvoudiger met vier ingrediënten, deel 2
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 978 94014 58580
Prijs : € 25,99

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept