Meatless Monday

Kaas schnitzel van halloumi in sesamzaad (koolhydraatarm)

Halloumi kaas is bij uitstek geschikt om een kaas schnitzel van te maken. Het is een stevige jonge kaas die je makkelijk kunt bakken zonder dat hij helemaal smelt. Kookboekschrijfster Pascale Naessens (lees hier het interview) paneert hem in sesamzaad en dat zorgt voor een onweerstaanbaar effect. Spinazie erbij en in 15 minuten tijd heb je een geweldige, maar simpele koolhydraatarme maaltijd op tafel staan. Doen dus…

Welke wijn bij kaas schnitzel van halloumi?

Dit lijkt misschien een saai gerecht op de foto, maar het is echt ongelooflijk lekker. Stevige plak halloumi gepaneerd in sesamzaad. Vol van smaak, beetje geroosterd en licht zoutig door de sojasaus. Drink hier een Pinot Blanc reserve of Pinot Gris bij, liefst uit de Elzas. Die verfrist, en past bij de strakheid van de spinazie maar blijft toch lekker overeind zonder dat ie overheerst.

Kaas schnitzel: Gepaneerde halloumi met sesamzaad met spinazie van Pascale Naessens. Uit het kookboek Nog eenvoudiger 2

Kaas schnitzel van halloumi in sesamzaad

Voorbereiding: 15 minuten
Heerlijke gepaneerde plak halloumi op een bedje van gestoofde spinazie. Sojasausje zorgt voor extra smaak.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 1 eiwit
  • 2 pakjes halloumi à 120 gram
  • 300 gram verse spinazie

Bereiding
 

  • Maak eerst het sausje. Meng 3 eetlepels lichte sojasaus en 4 eetlepels olijfolie door elkaar. Zet apart.
  • Verhit een kleine koekenpan (zonder olie of boter). Rooster de sesamzaad in de droge koekenpan in enkele minuten lichtbruin. Spreid uit op een bord. Doe het eiwit in een diep bord en klop het wat los. Paneer de plakken halloumi als volgt: haal de halloumi eerst door het eiwit en vervolgens door het sesamzaad.
  • Verwarm in een pan ca. 2 eetlepels olijfolie. Voeg de spinazie toe en stoof de spinazie ca. 5 minuten.
  • Verhit intussen in een grote koekenpan ca. 4 eetlepels olijfolie. Bak de halloumi-plakken in ca. 2 minuten om en om lichtbruin. Verdeel de spinazie over twee borden. Leg de gebakken halloumi erop. Verdeel (naar smaak) de sojasaus erover.
  • Lekker met zilvervliesrijst.

Notities

*Wat is halloumi?
Halloumi is een vrij zoute , verse kaas uit Cyprus met maar 5% vet. Kan gemaakt zijn van koe-, geiten- of schapenmelk. Heel geschikt om te bakken of grillen. Te koop bij natuurwinkels of Marokkaanse/Turkse supermarkt.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Nog eenvoudiger 2 van Pascale NaessensTitel : Nog eenvoudiger met vier ingrediënten, deel 2
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 978 94014 58580
Prijs : € 25,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept