Meatless Monday

Mini-quiches met groente; ideaal bij de borrel

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Hiermee steel je gegarandeerd de show: aanlokkelijke hartige mini-quiches gevuld met zoete aardappel, courgette en rode biet. Ideaal als een hapje bij de borrel, of als onderdeel van een High Tea. Maar ook als klein lunch- of voorgerechtje doen ze het heel goed. Heel makkelijk om te maken.

Welke wijn bij mini-quiches?

Heerlijke kleine taartjes met groente. Feta en tijm zorgen voor extra smaak. Kies hier een witte wijn, zoals een Pinot Grigio, Chardonnay (zonder houtlagering), Grüner Veltliner of een Soave. Ook een Verdejo of Sauvignon Blanc uit de Nieuwe Wereld is een goede begeleider.

Mini quiches met groente uit het kookboek Bake off Vlaanderen
Mini-quiches met groente
Voorbereiding: 35 min
Bereiding: 25 min
Totaal: 1 uur
Knapperige kleine mini-taartjes gevuld met drie verschillende groenten en feta. Ideaal als borrelhapje.
Aantal 12 stuks

Ingredienten
  

  • 1 rol gekoeld bladerdeeg
  • 1 kleine zoete aardappel
  • ½ courgette
  • 1 gekookte rode biet
  • 100 gram feta
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout
  • 2 eetlepels bieslook fijngehakt

Extra nodig

  • muffinvorm met 12 holten
  • bakpapier
  • bakparels of rijst of peulvruchten

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃. Vet de muffinvorm in. Steek 12 rondjes van ongeveer 10 cm diameter uit het deeg. Leg de rondjes in de vormpjes. Leg er bakpapier op en vul met bakparels of droge peulvruchten. Bak de bodempjes ca. 10 minuten in het midden van de oven. Verwijder de bakparels en het bakpapier en laat even drogen aan de lucht.
  • Schil de zoete aardappel. Snijd net als de courgette en rode biet in kleine blokjes. Verdeel de groenten over de kleine quiches in de vorm. Brokkel de feta erover.
  • Klop de eieren los met de slagroom, tijm, peper en zout. Schenk over de groenten in de deegcupjes.
  • Bak de mini-quiches in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Neem de vorm uit de oven. Maak de quiches los van de rand en haal ze uit de vormpjes. Strooi de bieslook erover.

Het Kookboek Bake-Off Vlaanderen

Leuk kookboek met 50 zoete + hartige recepten van de deelnemers van de Vlaamse Heel Holland Bakt. In België heet het programma Bake off Vlaanderen.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hier:

Cover Bake off VlaanderenTitel : Bake off Vlaanderen
Uitgever : Uitgeverij Manteau
ISBN : 978 90 223 3836 0
Prijs : € 24,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept