Voor het weekend

Met deze borrelhapjes krans steel je de show!

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Bij het zien van zo’n prachtige krans, loopt het water je al in de mond. Nou ja, water… Liever wijn of champagne, toch. Desalniettemin: waar het hier om gaat, het oog wil ook wat! Je kunt natuurlijk alle borrelhapjes ‘los’ op tafel zetten, maar met zo’n simpel te maken borrelhapjes krans steel je gegarandeerd de show.

Het idee is afkomstig van Rudolph van Veen en het staat in zijn kookboek ‘Het hele jaar feest’.

Borrelhapjes krans uit eigen keuken
Borrelhapjes krans uit eigen keuken

Rudolph: ‘Je legt op een grote schaal of plank allerlei verschillende Italiaanse kaassoorten en vleeswaren mooi neer in de vorm van een krans. Voel je helemaal vrij in wat je kiest of laat je inspireren door de onderstaande ingrediëntenlijst. Door extra versiering toe te voegen, zoals heerlijk geurende rozemarijn en fruit zoals druiven en verse vijgen, maak je de perfecte borrelplank die er ook nog eens heel zeer aantrekkelijk uitziet!’

Natuurlijk heb ik ook zo’n borrelhapjes krans, oftewel borrelplank, gemaakt en uitgetest. Zie hier mijn resultaat! Iedereen in de wolken.

borrelplank uit het kookboek Het hele jaar Feest van Rudolph van Veen
Borrelhapjes krans
Voorbereiding: 15 min
Wat zet je op tafel als je vrienden komen borrelen? Met deze inspirerende borrelhapjes plank steel je gegarandeerd de show.
Aantal 10 personen

Ingredienten
  

  • 150 g fontinakaas
  • 150 g pecorino
  • 150 g taleggio
  • 100 g dungesneden salami
  • 100 g dungesneden coppa di parma
  • 100 g San Daniele-ham
  • 100 g pitloze druiven
  • 50 g gerookte amandelen
  • 2 verse vijgen
  • enkele takjes rozemarijn

Extra nodig

  • mooie schaal

Bereiding
 

  • Zoek een mooie platte schaal of plank uit om de krans op te maken. Zet een rond bord op de schaal waar je de ingrediënten voor de borrelkrans omheen kunt leggen zodat die mooi rond blijft. Snijd de kaassoorten in kleine eenhaps-blokjes Leg eerst wat takjes rozemarijn rondom en groepeer hierop de kaas en vleeswaren. Versier de krans speels met druiven, noten en partjes vijg.

Het kookboek: het hele jaar feest

Onmisbaar kookboek met 100 recepten voor alle feestdagen die je maar kunt bedenken. Van Pasen en kerst tot de meer onbekende momenten als Halloween, Midzomernacht, of Keti Koti.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Titel : Het hele jaar feest
Auteur : Rudolph van Veen
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 4392 4641
Prijs : € 34,50

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept