Ga terug
+ servings
borrelplank uit het kookboek Het hele jaar Feest van Rudolph van Veen
Borrelhapjes krans
Wat zet je op tafel als je vrienden komen borrelen? Met deze inspirerende borrelhapjes plank steel je gegarandeerd de show.
Aantal 10 personen
Voorbereiding 15 minuten

Equipment

  • mooie schaal

Ingrediënten
  

  • 150 g fontinakaas
  • 150 g pecorino
  • 150 g taleggio
  • 100 g dungesneden salami
  • 100 g dungesneden coppa di parma
  • 100 g San Daniele-ham
  • 100 g pitloze druiven
  • 50 g gerookte amandelen
  • 2 verse vijgen
  • enkele takjes rozemarijn

Instructies
 

  • Zoek een mooie platte schaal of plank uit om de krans op te maken. Zet een rond bord op de schaal waar je de ingrediënten voor de borrelkrans omheen kunt leggen zodat die mooi rond blijft. Snijd de kaassoorten in kleine eenhaps-blokjes Leg eerst wat takjes rozemarijn rondom en groepeer hierop de kaas en vleeswaren. Versier de krans speels met druiven, noten en partjes vijg.