Voor het weekend

Kipcurry uit Ivestown

Gelukkig! Het wordt weer tijd voor stoofpotten. Daar ben ik een grote fan van. Deze kipcurry is een stoofpotje dat afkomstig is uit het kookboek Yvestown. Vorige week vertelde Anita Ootjers hier heel enthousiast over in haar recensie over het kookboek. Dus…, die gaan we maken dit weekend. Jullie ook?

Welke wijn bij kipcurry?

Een goede wijn kiezen bij kipcurry valt niet mee. Uiteindelijk bleek een Zuid-Afrikaanse chardonnay de beste keus. Toch wat frisse zuren die aansluiten op de tomaat, en het ronde karakter past bij de smeuïgheid van de saus.

4 personen20 minuten + 1 ¾ uur stoven

Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets
  • zout en zwarte peper
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 grote witte ui, fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemalen gember
  • 2 tl garam masalapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 500 ml kippenbouillon
  • 180 g tomatenpuree
  • 125 g zure room
  • 1 zakje mini- krielaardappeltjes
  • 400 gram wortelen
  • paar takjes verse koriander

Stap 1

Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verwarm de olie in een grote stoofpot en bak de kipfilets in ongeveer 8 minuten aan weerskanten goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan. Bak in het achtergebleven braadvet de ui en knoflook in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg nu al roerend de kruiden toe, zet het vuur laag! Bak even mee. Roer de kippenbouillon erdoor. Nogmaals goed roeren. Voeg nu de tomatenpuree en zure room toe. Leg vervolgens de kipfilets weer in de pan. Leg het deksel er half op en zorg dat het vuur laag staat. Laat de kipfilet ongeveer een uur garen.

Stap 2

Snijd de wortelen in plakjes. Voeg toe aan de kip: 500 ml water, krielaardappeltjes en wortelen. Leg het deksel half op de pan en laat nog eens 45 min. sudderen. Garneren met de verse korianderblaadjes. Lekker met rijst of naanbrood en doperwtjes.

 

Kipcurry-anita

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *