Dit kipgerecht met garnalen is al kokende ontstaan met restjes uit de koelkast. Resultaat: een soort ‘surf&turf’-gerecht met een Aziatische touch. Vooral de 5-spices poeder zorgt voor een zoete specerijensmaak.
Welke wijn bij Kip met garnalen in ketjap?
Dat past uitstekend bij de Uva di Troia; een zonnige rode wijn uit Zuid Italië.
4 personen | 30 minuten |
Ingrediënten
- ½ liter groentenbouillon
- 300 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, zeer fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
- 1 rode peper, zeer fijngehakt
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel 5-spices poeder (toko)
- 5 pimentbolletjes (toko)
- 4 eetlepels sojasaus (kikkoman)
- 2 eetlepels ketjap manis
- 200 gram roze garnalen
- om te serveren; bladselderij, komkommer, sambal badjak
Stap 1
Breng in een steelpan de groentenbouillon aan de kook. Pocheer de kipfilet in ca. 10 minuten gaar. Haal pan van het vuur en laat nog ca. 10 minuten in de bouillon nagaren. Haal de kip uit de bouillon, even laten afkoelen en het vlees uit elkaar ‘plukken’.
Stap 2
Verhit de olie in een grote hapjespan. Fruit de ui, knoflook en rode peper ca. 3 minuten totdat het glazig is. Voeg toe: zwarte peper, 5-spices poeder en piment en bak even mee. Roer de kip erdoor en bak ca. 1 minuut mee. Voeg dan de sojasaus, ketjap en 4 eetlepels water toe. Laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer de garnalen erdoor en warm even mee. Lekker met witte rijst, blokjes komkommer, gehakte bladselderij en sambal badjak.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen