Meatless Monday

Slanke risotto met groene groenten

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Slank, gezond en volkoren is deze risotto boordevol groene groenten. Deze risotto is duidelijk anders dan anders. Minder vet en minder romig, maar wel met een lekkere bite.

Het recept komt uit het onlangs uitgekomen kookboek van de beproefde afslankmethode NewFysic. Al eerder plaatsten we een recept uit dit kookboek;  Slanke wrap pizza met gerookte zalm. Eveneens heel geslaagd. We hebben de hoeveelheden wel iets vermeerderd, zodat je dit gerecht nu ook als hoofdgerecht kunt serveren.
Helaas missen we dus de voedingswaarde in dit kookboek, dus die heb ik nog even voor jullie uitgerekend. Hier komt ie…

VOEDINGSWAARDE P.P.: 300 Kcal, 1 gram Vet,  13 gram Eiwit, 56 gram Koolhydraat

Welke wijn bij risotto met groene groenten?

Deze risotto heeft veel bite en veel groenten. Je proeft ook de Zwitserse (magere) kaas op de achtergrond. Drink hier een kruidige witte wijn bij. Denk aan een Sauvignon Blanc, Verdejo of Gaillac blanc. Je kunt dezelfde wijn drinken als die je in het gerecht verwerkt. Dat zorgt voor een extra bruggetje in de wijn-spijscombinatie.

2 personen40 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram peultjes
  • 100 gram aspergetips
  • 200 gram spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gepeld, fijngesnipperd
  • 1 dunne prei, in smalle ringen
  • 1 teentje knoflook, gepeld, geperst
  • 125 gram volkoren risottorijst (Natuurwinkel)
  • 75 ml droge witte wijn
  • 450 ml tuinkruiden- of groentebouillon
  • versgemalen peper
  • zout
  • 10 gram verse platte peterselie, grof gehakt
  • 2 eetlepels Zwitserse strooikaas

Stap 1

Breng een pan ruim water met zout aan de kook. Maak de peultjes schoon. Blancheer de asperges 1 minuut, voeg dan de peultjes toe en blancheer nog 3 minuten. Spoel ze direct in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Blancheer intussen de spinazie 30 seconden en laat uitlekken. Knijp het vocht eruit.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en prei 3 minuten. Pers de knoflook en voeg toe, gevolgd door de risottorijst en bak even mee tot alle rijstkorrels glanzen.Voeg de wijn toe en laat al roerend verdampen. Roer dan een scheut bouillon door de rijst en laat die opnemen – roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe en wacht tot die is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn – dit duurt in totaal ongeveer 25 minuten.

Stap 3

Schep de spinazie, asperges en peultjes door de risotto en warm nog even goed door. Breng op smaak met peper (en zout) en roer de peterselie erdoor. Verdeel de risotto over 2 diepe borden en bestrooi met de kaas. Lekker met tomatensalade met mozzarella (light).

 

Bestellen kun je hier:

Cover Het complete NewFysic kookboekTitel : Het complete NewFysic Kookboek
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 2157 5803
Prijs : € 27,50

 

 

 

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Slanke risotto met groene groenten
Auteur
Geplaatst op
Totale kooktijd
Waardering
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *