Meatless Monday

Slanke risotto met groene groenten

Slank, gezond en volkoren is deze risotto boordevol groene groenten. Deze risotto is duidelijk anders dan anders. Minder vet en minder romig, maar wel met een lekkere bite.

Het recept komt uit het onlangs uitgekomen kookboek van de beproefde afslankmethode NewFysic. Al eerder plaatsten we een new fysics recept uit dit kookboek;  Slanke wrap pizza met gerookte zalm. Eveneens héél geslaagd. We hebben de hoeveelheden wel iets vermeerderd, zodat je dit gerecht nu ook als hoofdgerecht kunt serveren.
Helaas missen we dus de voedingswaarde in dit kookboek, dus die heb ik even voor jullie uitgerekend. Zie onderaan het recept!

Wat is New Fysic?

New Fysic is een afslankmethode om af te vallen, om blijvend gewicht te verliezen. In feite word je een nieuwe ‘way of life’ aangeleerd. Met behulp van een coach die je fysiek of online ontmoet, een persoonlijk voedingsplan (suiker- en vetarm) en verschillende voedingssupplementen. Die supplementen zorgen voor een efficiëntere vetstofwisseling, ondersteunen je spiermassa en gaan het hongergevoel tegen. Of je nu 5 of 50 kilo wilt kwijtraken, bij NewFysic kun je altijd terecht. Net als bij Weight Watchers wordt je bewust gemaakt over hoe je gezonder kunt leven. Sinds 2020 hebben ze nu ook een kookboek met New fysics recepten uitgebracht om het afvallen nog makkelijker te maken.

 

 

Welke wijn bij risotto met groene groenten?

Deze risotto heeft veel bite en veel groenten. Je proeft ook de Zwitserse (magere) kaas op de achtergrond. Drink hier een kruidige witte wijn bij. Denk aan een Sauvignon Blanc, Verdejo of Gaillac blanc. Je kunt dezelfde wijn drinken als die je in het gerecht verwerkt. Dat zorgt voor een extra bruggetje in de wijn-spijscombinatie.

Slanke risotto met groene groenten uit het kookboek NewFysic

Slanke risotto met groene groenten

Voorbereiding: 40 minuten
Slank en gezond is deze risotto boordevol groene groenten. Minder vet en minder romig, maar wel met een lekkere bite.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 100 gram peultjes
  • 100 gram aspergetips
  • 200 gram spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gepeld, fijngesnipperd
  • 1 dunne prei in smalle ringen
  • 1 teentje knoflook gepeld, geperst
  • 125 gram volkoren risottorijst Natuurwinkel
  • 75 ml droge witte wijn
  • 450 ml tuinkruiden- of groentebouillon
  • versgemalen peper
  • zout
  • 10 gram verse platte peterselie grof gehakt
  • 2 eetlepels Zwitserse strooikaas

Bereiding
 

  • Breng een pan ruim water met zout aan de kook. Maak de peultjes schoon. Blancheer de asperges 1 minuut, voeg dan de peultjes toe en blancheer nog 3 minuten. Spoel ze direct in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Blancheer intussen de spinazie 30 seconden en laat uitlekken. Knijp het vocht eruit.
  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en prei 3 minuten. Pers de knoflook en voeg toe, gevolgd door de risottorijst en bak even mee tot alle rijstkorrels glanzen.Voeg de wijn toe en laat al roerend verdampen. Roer dan een scheut bouillon door de rijst en laat die opnemen - roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe en wacht tot die is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn - dit duurt in totaal ongeveer 25 minuten.
  • Schep de spinazie, asperges en peultjes door de risotto en warm nog even goed door. Breng op smaak met peper (en zout) en roer de peterselie erdoor. Verdeel de risotto over 2 diepe borden en bestrooi met de kaas.
  • Lekker met tomatensalade met mozzarella (light).

 

Bestellen kun je hier:

Cover Het complete NewFysic kookboekTitel : Het complete NewFysic Kookboek
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 2157 5803
Prijs : € 27,50

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept