Zelf mayonnaise maken lijkt misschien moeilijk. Maar met een staafmixer is het een fluitje van een cent. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten: zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, gebruik een smalle kom of maatbeker, en volg (stap voor stap) de instructies nauwgezet. Zorg voor verse eieren.

Homemade mayonaise maken
Ingredienten
- 1 verse eidooier
- 1 eetlepel fijne Dyonmosterd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 250 ml neutrale olie bijv. rijstolie
- zout versgemalen peper
- worcestershiresaus
- tabasco
Extra nodig
- staafmixer
Bereiding
- Doe eidooier, mosterd, azijn en 2 eetlepels lauwwarm water in een smalle (!) maatbeker (1/2 liter).
- Zet de kop van de staafmixer erin, en giet dan rustig de olie toe. De olie moet gescheiden blijven van de ingrediënten onderin de maatbeker.
- Zet de staafmixer aan en trek deze zodra je mayonaisevorming ziet, heel langzaam omhoog tot er een dikke mayonaise ontstaat. Breng op smaak met zout, peper, worcestershiresaus en tabasco.
Kun je geschifte mayonaise herstellen?
Is de mayonaise toch gaan schiften (olie + vocht scheiden zich af), klop dan een nieuwe eidooier glad en voeg beetje voor beetje de mislukte mayo, al kloppende, toe.
Geef een reactie