Lazy Sunday

Gevulde puntpaprika’s

Gezond, vers, lekker en voedzaam, dat is dit bijgerecht. Het is snel klaar en makkelijk voor te bereiden. Door het grillen krijgt de kaas een lekker knapperig korstje. Eet er een paar gegrilde lamskoteletjes bij.

Welke wijn bij Gevulde puntpaprika’s?

Een glas Viognier maakt het diner helemaal compleet.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram ongekookte couscous
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 grote rode puntpaprika’s
  • 1 bolletje mozzarella (250 gram)
  • 30 gram rozijnen
  • 30 gram blanke amandelen, grof gehakt
  • snufje kaneel
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 º C. Doe de couscous in een kom en schenk er zoveel kokende bouillon overheen zodat de couscous net onder staat. Dek af en laat 15 minuten wellen. Doe intussen een scheutje olijfolie in een pannetje en bak de sjalot en knoflook glazig. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd de mozzarella in plakjes.

Stap 2

Roer de couscous met een vork goed los en meng met de rozijnen, amandelen, sjalot, knoflook, een snufje kaneel en eventueel wat zout. Leg de puntpaprika’s naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het couscousmengsel. Dek af met de plakjes mozzarella. Zet de schaal 20 minuten in de oven, waarvan de laatste 5 minuten op de grilstand voor  een lekker krokant korstje.

Stap 3

Haal de schaal uit de oven strooi er voor het opdienen nog wat versgemalen zwarte peper over. Lekker met lamskoteletjes en een glas aromatische witte wijn, zoals de Viognier uit Piëmonte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *