Meatless Monday

Salsa van kerstomaat met avocado

Suggestie voor Meatless Monday: de bietenburgers van Hugh Fearnley-Whittingstall! Het zijn heerlijk simpele burgers  (20 minuten) gemaakt van rauwe rode bieten en gare kikkererwten. En daarbij serveer je deze tomatensalsa met avocado, zoals ook Hugh aanraadt in zijn kookboek ‘LICHT’.

Bietenburgers met salsa ‘Dit is een klassieke combinatie van goede romige avocado met zoete tomaten, scherpe rode ui en citroen. Past echt goed bij burgers en vis, maar ik smeer ook gerust een laagje salsa op een knäckebröd als lunch.’, vertelt Hugh enthousiast in het intro. Ik ben ook een fan van deze frisse veelzijdige tomatensalade. Smaakt ook heerlijk bij Mexicaanse gerechten als Chili sin carne.

4 personen10 minuten

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 gram kerstomaten, in vieren gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 10 gram peterselie óf koriander, grof gehakt
  • sap van ½ limoen
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Snijd de avocado’s in vieren, verwijder pit en schil, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze in een kom. Doe de rest van de ingrediënten erbij en schep alles voorzichtig om (probeer de avocao heel te laten). Proef en voeg extra zout en peper toe als dat nodig is. Laat 10 minuten rusten, roer nog een keer voorzichtig om en dien op. Lekker bij de Bietenburgers, of Chili sin Carne. Maar ook heerlijk bij de ‘echte’ chili con carne!

 

Kookboek Licht

In dit kookboek van Hugh Fearnly-Whittingstall vind je niet al te moeilijke recepten met en zonder vlees en vis voor elke dag. Er wordt in de recepten geen gebruik gemaakt van tarwe en zuivel. Meer informatie over de schrijver is te vinden op Rivercottage.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover LichtTitel: Licht. Het River Cottage boek met recepten voor iedere dag.
Auteur: Hugh Fearnley-Whittingstall
Uitgever: J.H. Gottmer/H.J.W. Becht
ISBN: 978 90 230 1451 5/NUR 440
Prijs: € 24,95

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *