Klassieker

Homemade Pindasaus

Zelf pindasaus maken lijkt misschien moeilijk, maar het is echt héél simpel. Alle ingrediënten staan gewoon in je keukenkastje. Met deze versie voor homemade pindasaus is het nooit meer nodig om een kant-en-klare saus te kopen in de supermarkt. Want een zelfgemaakte saus smaakt echt veel lekkerder.

Morgen komt er een andere klassieker op I Love Food & Wine: gado gado-salade. Deze homemade pindasaus gaat dan over de knapperige groenten: TOP-resultaat!

4 personen5 minuten

Ingrediënten

  • 8 volle eetlepels pindakaas met stukjes noot
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • citroensap
  • zout

stap 1

Verwarm de pindakaas met de sambal, kokosmelk, gemberpoeder, ketjap en knoflook. Breng al roerende aan de kook. Breng op smaak met citroensap en zout.

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *