Oudejaarsavond
Indiase rijstsalade met makreel

Een salade voor oudejaarsavond, gemaakt van gerookte makreel met rijst. Dat gaat er zeker in. Uitstekend van tevoren te bereiden en in ca. 20 minuten klaar. De wijn erbij is een wilde: Wild Rock Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. 

20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels (roerbak)olie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 150 g basmatirijst
  • 250 ml visbouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 gerookte makreel van ca. 400 g
  • Romaanse sla of ijsbergsla, gewassen
  • 1 eetlepel verse koriander of peterselie , fijngehakt

Stap 1

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Roer de kerrie en rijst erdoor en bak de rijst al omscheppend tot de korrels goudgeel zijn. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Laat de rijst afkoelen tot lauw en schep het citroensap erdoor.

Stap 2

Maak de makreel schoon: verwijder het vel en neem het visvlees van de graatjes. Schep de helft door de rijst. Leg de slabladeren op vier borden en schep de rijstsalade erin. Verdeel de vis erover en strooi de koriander erover.
Lekker met naanbrood of stokbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *