Een salade voor oudejaarsavond, gemaakt van gerookte makreel met rijst. Dat gaat er zeker in. Uitstekend van tevoren te bereiden en in ca. 20 minuten klaar.
Welke wijn bij Indiase rijstsalade met makreel?
De wijn erbij is een wilde: Wild Rock Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.
20 minuten |
Ingrediënten
- 2 eetlepels (roerbak)olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 150 g basmatirijst
- 250 ml visbouillon
- 1 eetlepel citroensap
- 1 gerookte makreel van ca. 400 g
- Romaanse sla of ijsbergsla, gewassen
- 1 eetlepel verse koriander of peterselie , fijngehakt
Stap 1
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Roer de kerrie en rijst erdoor en bak de rijst al omscheppend tot de korrels goudgeel zijn. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Laat de rijst afkoelen tot lauw en schep het citroensap erdoor.
Stap 2
Maak de makreel schoon: verwijder het vel en neem het visvlees van de graatjes. Schep de helft door de rijst. Leg de slabladeren op vier borden en schep de rijstsalade erin. Verdeel de vis erover en strooi de koriander erover.
Lekker met naanbrood of stokbrood.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!