- 1500 gram knolselderij in stukjes
- 1000 gram aardappelen geschild in blokjes
- zout
- 4 eetlepels slagroom
- 50 gram roomboter
- versgemalen peper
- nootmuskaat versgeraspt
- 50 gram geraspte oude kaas
Kook knolselderij en aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af in een vergiet. Terugdoen in pan, even droogstomen en fijnstampen. Voeg slagroom en boter toe en klop tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Overdoen in hoge ingevette ovenschotel (inhoud ca. 2 liter). Laat afkoelen. Tot zover kun je dit voorbereiden.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bestrooi de aardappel-knolselderij met de geraspte kaas. Verwarm de puree in het midden van de oven in ca. 25 minuten tot hij door en door heet is.
Calorieën: 240kcal | koolhydraten: 39g | eiwit: 7g | vet: 7g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 19mg | vezels: 6g | suiker: 4g | vitamine C: 40mg