Quality Lodgings

Slapen op niveau

Ga je binnenkort op stedentrip in Europa, en ben je op zoek naar een goed en luxe hotel. Dan ben je bij Quality Lodgings aan het goede adres. Deze organisatie heeft meer dan 100 onafhankelijke kwaliteitshotels verdeeld over 9 Europese landen in hun portfolio die garant staan voor een onvergetelijk verblijf. Tijdens de lancering van hun nieuwe gids (QL Guide) kon ik aan den lijve ondervinden hoe mooi dat kan zijn.

Afgelopen maand lanceerde Quality Lodgings hun nieuwe gids, de QL Guide, bij ML restaurant* in hartje Haarlem; een van hun leden. Tot nu toe was ik onbekend met deze collectie van luxe hotels van kleine ondernemers waar vooral authentieke gastvrijheid én culinair genieten één op één samengaan. Maar door deze prettige kennismaking staat Quality Lodgings plotsklaps helemaal op het netvlies.

Hotel ML in Haarlem, onderdeel Quality Lodgings
Hotel ML in Haarlem

Handpicked juweeltjes van Quality Lodgings

De hotelcollectie van Quality Lodgings staat bol van verborgen juweeltjes. Geen enorme hotels, maar perfect uitgewerkte concepten waar je als gast al verbluft wordt bij binnenkomst. In de wirwar van het enorme hotelaanbod, kan het een uitdaging zijn om net dat ene fijne, luxe hotel te vinden. Het zorgvuldig samengestelde aanbod van Quality Lodgings is handpicked, alleen de meest bijzondere hotels maken onderdeel uit van de collectie. Uitstekende concepten met een eigen identiteit. Via de website kan iedereen gebruikmaken van de module ‘Discover your taste’. Hier kun je vooraf selecteren op die onderdelen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Ben je bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in bijvoorbeeld Wellness, of ga je voor een Michelinster. Vervolgens kies je voor je stijl, ligging en land. En tot slot krijg je te zien waar je naar toe moet.

 

De nieuwe QL Guide 2024
De nieuwe QL Guide 2024

Quality Lodgings Guide 2024

Behalve dat je via de website heel goed kunt selecteren, is er ook de nieuwe QL Guide. Hierin is eveneens de gehele collectie te vinden en wordt het 20-jarig bestaan van Quality Lodgings uitgelicht. In de 2024 editie worden de verhalen aan de hand van vijf gethematiseerde collecties verteld.

 

Zo zoomt ‘For the love of Food’ in op meer dan 20 kleinschalige hotels die een restaurant hebben met een Michelinster. Landelijke pareltjes zijn ondergebracht in de ‘A Breath of Fresh Air’ collectie. Ben je meer op cultuur gericht, dan vind je jouw hotels onder de noemers van ‘History & Culture’, ‘City Break’ en ‘Glorious Countryside Estates’. In de QL Guide worden vervolgens bijzondere verhalen uitgelicht en ontdekt de lezer wat deze hotels nu zo speciaal maakt.

 

Zes nieuwe boutique hotels in Nederland

In de gids vind je maar liefst 54 luxe hotels, verspreid door heel Nederland. Maar ook België is goed vertegenwoordigd.
Dit jaar zijn er zes nieuwe Nederlandse hotels aan de collectie van Quality Lodgings toegevoegd. Buitengewoon mooie en authentieke plekken, die uitblinken in hospitality in het algemeen en waar duidelijk aandacht is besteed aan elk detail.

Boutique hotel De Abdij in Dokkum
Boutique hotel De Abdij in Dokkum

De ‘New Discoveries 2024’ zijn:

  1. Hotel de ABDIJ – Dokkum: kleinschalig luxehotel met uitstekend Fries restaurant
  2. Boutique Hotel The Church – Arnhem: waanzinnig en tot in de puntjes uitgewerkt hotelconcept, inclusief geweldig restaurant, allemaal ondergebracht in een voormalige kerk
  3. The Duke Suites – Nistelrode: high-end hospitality, gastronomie, golf en wellness, verscholen in de bossen
  4. Hotel Flora Batava – Nieuwersluis: een eeuwenoud landgoed, luxe hotel, prachtig restaurant en schilderachtige locatie aan de rivier de Vecht
  5. Boutique Hotel Villa Kranenbergh – Bergen: schitterende moderne villa in kunstenaarsdorp Bergen
  6. ’t Lansink – Hengelo: voormalig theehuis en Rijksmonument waarin nu een kleinschalig hotel en restaurant met Michelinster zijn ondergebracht

 

Boutique hotel The Church in Arnhem
Boutique hotel The Church in Arnhem

Lunchen bij ML Restaurant

Helaas is er geen tijd om de hotelkamers te bezichtigen voorafgaand aan de lunch bij ML Restaurant. Dat is erg jammer. Maar tijdens de 3-gangen lunch ligt de nieuwe gids op tafel.

De 3 gangen lunch bij ML Restaurant in Haarlem
De 3 gangen lunch bij ML Restaurant

Na een amuse met een glas Prosecco in de wijnbar gaan we aan tafel. Het voorgerecht bestaat uit huisgerookte zalm met toefjes crème fraîche, dille en mosterdzaad. In het glas mooie Hees Riesling trocken uit de Nahe. Vervolgens kogelbiefstuk met paddenstoelenjus. Hierbij wordt een glas Finca San Martin Rioja  geschonken. Tot slot een dessert van peer, koffie en kardemom en voor de liefhebbers is er daarna nog koffie of thee met friandises.

De QL Guide (beschikbaar in het Engels) kan besteld worden via de webshop van Quality Lodgings en kost € 17,50 per stuk (exclusief verzendkosten, QLUB-leden betalen voor het boek € 12,50).

 

 

 

 

 

Meer informatie over Quality Lodgings               

  • Telefoon: 085-0207733
  • Website: https://qualitylodgings.com/nl                             
  • Facebook: https://www.facebook.com/qualitylodgings 
  • Instagram: https://www.instagram.com/qualitylodgings/