Cadeau suggesties Vaderdag

Musthaves voor Vaders van het goede leven

Volgende week, zondag 19 juni is het Vaderdag. De perfecte dag om onze vaders eens goed in het zonnetje te zetten. Naast veel aandacht en liefde hoort er natuurlijk ook een mooi cadeau bij. I Love Food & Wine zet graag een paar ideeën voor Vaderdag op een rijtje. Met name voor vaders die houden van het goede leven.

 

Voor de nieuwsgierige wijnliefhebber

Misschien ken je wijnschrijver Nicolaas Klei van de jaarlijkse ‘omfietsgidsen’ met een overzicht van de allerlekkerste wijnen en waar je die kunt kopen. Met andere woorden: wijnen die het waard zijn om om te fietsen. De laatste gids verscheen in 2020. Maar nu is er een ander boek uitgekomen: Wijnwijs van A tot Z. Het is een soort woordenboek voor wijnliefhebbers met een vleugje humor. Maar met net een beetje meer; kleine vrolijke en erudiete verhaaltjes waarin je ook woorden tegenkomt die net even buiten het saaie van wijninformatie uitstijgen, zoals kleurcode, cadeau, ijskastdeur, flessenziek of oneens. Maar mocht je vader het boek ‘Tot op de bodem’ al in de kast hebben staan, dan is dit cadeau overbodig.

Wijnwijs van A tot Z
ISBN: 9789 4638 1112 5
Prijs: € 25,-

 

Bombay Sapphire’s Citron Pressé

Houd jouw vader ook van een Gin Tonic? Upgrade jouw vaders zomercocktail dan eens met een Gin van Bombay Sapphire’s in de nieuwste smaak Citron Pressé. Gemaakt van 100% natuurlijke fruitinfusie met de verfrissende smaak van vers geperste mediterrane citroenen en uitgebalanceerd met levendige jeneverbesnoten. En dat alles zonder kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Met zijn natuurlijke smaak en kleur is Bombay Citron Pressé gemakkelijk te mixen en het perfecte canvas voor gin fans. Let’s get creative want de mogelijkheden voor het experimenteren met Citron Pressé zijn eindeloos.

 

Bombay Pressé cocktail

Bombay Citron Pressé
Prijs: €25,99

Leer wijngeuren herkennen

Is jouw vader een groot wijnliefhebber en wil hij misschien meer leren over welke aroma’s die je kunt tegenkomen in wijn. Dan is de starters kit van LE NEZ DU VIN echt iets voor hem. Het is namelijk heel moeilijk voor beginners om geuren te leren herkennen. Daar heb je training voor nodig. In de flesjes van Le Nez du Vin zit die bepaalde geur opgesloten. De masterkit bestaat uit 54 aroma’s, maar in deze starters kit zitten er zes: 4 fruitaroma’s, 1 bloemenaroma en houtaroma.

The Nose Knows
Prijs: € 25,-
Te koop: Pandora’s bottle in Gouda

Le Nez du Vin starterskit
Le Nez du Vin starterskit met 6 geuren

Probleemloos wijn bewaren zonder smaakverlies

Coravin Pivot
Coravin Pivot

Ben je een groot wijnliefhebber en houd je van wijn en spijs, dan wil je (net als ik) een lekker glas wijn bij de maaltijd, ook als is het gewoon door de week. Maar om nu een hele wijn te consumeren, ja dat gaat te ver. De Coravin Pivot is dé oplossing. Het is een handzaam apparaatje dat ervoor zorgt dat je fles wijn een paar weken net zo lekker blijft als op het moment dat je de fles voor het eerst opende.  Ik schreef er al eerder over. Lees hier verder.

 

Coravin Pivot
Prijs: € 119,99  voor het apparaat. Losse capsules per 3 stuks € 26,99 (per capsule kun je hiermee ca. 20 glazen vullen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *