Verborgen parel

Nieuw: restaurant Deck in Amsterdam Noord

Als je denkt aan Amsterdam Noord, denk je wellicht niet aan leuke restaurants of fijne terrassen. Verkeerd gedacht: sinds mei is Deck – het luxe terras van hotel Yotel – geopend en daar wil je zéker een keer naar toe. Ninah en Kristen van I Love Food & Wine gingen ‘voorproeven’. Zij zijn enthousiast!

Amsterdam heeft er dus een nieuwe zomer hotspot bij. De naam is ‘Deck’, gesitueerd in Noord aan het water.

Terras met mooie zitplekken

Een paar maanden geleden vond de opening van dit hippe terras plaats. Het bleek een avond met drankjes, hapjes en fijne deuntjes, verzorgd door een DJ.

Martini cocktail bij DeckHet terras heeft een zeer fijne sfeer: mooie zitplekken aan het water, gekleurde parasols en de andere tafels staan op kiezelstenen. Samen met de vlonders brengt het een buitenlandse vibe met zich mee. Als het ‘s avonds dan toch afkoelt (want Nederland), kan een deel van het terras verwarmd worden. Heerlijk dus om daar op een zomerdag, van vroeg in de middag tot ‘s avonds laat te vertoeven.

Verborgen parel

Het is nog een verborgen parel: aan de voorkant van het pand van Yotel bedenk je niet direct dat er nog een prachtig terras achterligt. Superleuk voor een borrel met vrienden, een romantische date of een brunch/lunch met familie. Het is voor alle gelegenheden geschikt.

Menu met streetfood

Tijdens de opening werden er verschillende hapjes geserveerd, zoals breekbrood met hummus en tzaziki, diverse gyoza’s en pittige kipkluifjes: simpel én lekker. Deze gerechtjes vind je ook terug op de menukaart, maar voor een gewone dag is de kaart veel uitgebreider. Er zijn zowel gerechten om te delen als eigen gerechten. Zo heb je dus de keuze om te kiezen voor shared dining of niet.

Het streetfood buffet bij Deck
Streetfood bites van wereldklasse

Oversteken met de pont

Je vindt Deck, zoals gezegd, in Amsterdam Noord. Daar kom je het snelst met het pontje bij het centraal station. Daarna is het nog even lopen, maar als je de tijd hebt, is het het zeker waard. Het geeft een ander gevoel dan de ‘normale’ terrassen in een overvolle stad, veel meer rust. Ook van binnen ziet het er prachtig uit, dus met slecht weer is het ook prima om binnen te zitten.

Behalve borrelen en lekker eten staan er bij Deck in het weekend DJ-sets van Amsterdamse legendes, zoals DJ Rob Manga, op de planning om het nóg gezelliger te maken. En te dansen tot zonsondergang (22.00 uur).

Lekker borrel bij Deck in Amsterdam Noord
Lekker borrelen bij Deck in Amsterdam Noord