Rozey in Rotterdam

Nieuw: onbeperkt vega(n) eten!

Rozey is het allereerste restaurant in Nederland waar je een hele avond onbeperkt vega en vegan kunt dineren voor een vaste prijs. Om dit te laten zien en proeven organiseerde Rozey een lekkere lunch waar Anita Ootjers namens I Love Food & Wine bij aanwezig was. Lees hier wat ze ervan vond.

Hoewel de trend toeneemt, zijn in de meeste restaurants vegetarische en veganistische gerechten nog een beetje een ondergeschoven kindje. Het nieuwe Rotterdamse restaurant Rozey kiest ervoor om een ruime kaart aan te bieden van vegetarische en veganistische hapjes. Het gaat hierbij om inmiddels bekende gerechtjes zoals vegetarische burgers en zoete aardappel frietjes, maar ook minder bekende zoals Kentucky fried bloemkool, steak van watermeloen en zeewierbitterballen.

Bij Rozey eet je voor een vaste prijs

Eigenaren Roos Rutjes en Roland Hogenelst (van o.a. de La Cubanita’s en Bregjes) bedachten samen dit nieuwe concept waarbij de veggie- en vegangerechten onbeperkt worden gepresenteerd voor een vaste prijs inclusief drankjes voor € 32,50 per persoon (in het weekend komt daar € 5,00 bovenop).

Restaurant Rozey in rotterdam. Hier kun je onbeperkt vega(n) eten
Bij Restaurant Rozey kun je onbeperkt eten voor een vaste prijs!

De menukaart is ruim en bevat diverse soepen, zoals soba noodle soep. Maar ook koude gerechtjes zoals Krokant Sardijns brood met komkommer, bio roomkaas, dadel en olijf. En warme gerechtjes zoals Gefrituurde puntpaprika’s met zeezout en pijnboompitten en een Mediterraanse Tarte Tatin. En tenslotte desserts zoals een Tompouce van gekarameliseerde bananen en pinda’s.

De wijnen die geserveerd worden zijn vegan en van Casa Cardena en tegen een meerprijs van € 6,00 kun je een fles natuurwijn van Terra Vitis krijgen.

Zeer afwisselende menukaart

Restaurant Rozey's bloedsinaasappelijs met macaron
Bloedsinaasappelijs met macaron

Tijdens de lunch werden we getrakteerd op een warm broodje met werkelijk heerlijke hummus en muhammara (gemalen walnoten en verse, gedroogde of geroosterde rode pepers), en een paar lekkere bitterballen. Vervolgens een Vietnamese springroll met pinda-kokosdip en een Carpaccio van biet met bio geitenkaas, gerookte amandelen en dressing van pesto (heel lekker!). Hierna een broodje pulled jackfruit met coleslaw, krokante uitjes en BBQ-saus (wat er heel mooi uitziet) met zoete-aardappelfrietjes met kerriemayonaise. Tot slot Bloedsinaasappelijs met een macaron en Rozey’s garden, een kopje met chocolade aarde en framboos, een waar bommetje ;).

Duurzaam en weldoordacht

Het interieur ziet er mooi uit en is ook duurzaam en verantwoord samengesteld. Het restaurant is gedecoreerd met luchtzuiverende planten en zelfs het servies is vrij van dierlijke producten. Interieur restaurant Rozey in RotterdamHoe gaat dat dan met melk in de cappuccino zult u denken? Daarvoor kun je kiezen tussen biologische koemelk of havermelk. Kortom: aan alles is gedacht. Het restaurant bevind zich op dat deel van de Wijnhaven waar momenteel nog veel aan de weg gewerkt wordt, maar wanneer alles klaar is zit Rozey op een mooie locatie.

Mening: doorbraak op komst

Rozey is eigentijds, heeft lekkere gerechten en zou best wel eens een doorbraak kunnen betekenen in de acceptatie van vegetarisch en vegan eten in de horeca. En met een ervaren horecareus als Hogenelst achter het concept kan het bijna niet mislukken zou je denken.

 

Op de hoogte blijven van leuke culinaire hotspots? Meld je aan voor de nieuwsbrief.