De Maaltuin

Dineren op een bijzondere locatie

Lekker eten op een bijzondere locatie. Hoe leuk is dat? Al eerder schreven we over reizend restaurant De Maaltuin en gingen eten op Paleis Soestdijk en in de gevangenis van Amsterdam. Nu zijn de eerste locaties van 2024 bekend gemaakt.

Al bijna 8 jaar weet reizend restaurant De Maaltuin bezoekers op bijzondere locaties te verrassen met haar succesvolle ingrediënten: een 5-gangen diner, live-muziek, onverwachte verhalen en belevingen. Behalve erfgoedlocaties met een boeiende geschiedenis zijn er nieuwe, exclusieve locaties bijgekomen. Plekken waar men normaal gesproken niet komt of mag komen. 

20 edities in 2024

Dit unieke concept, dat klein begon in de botanische tuinen in Utrecht, blijkt inmiddels een bewezen succesformule. In 2024 zullen er maar liefst 20 edities plaatsvinden, zodat je op tijd kunt reserveren.

Muiderslot; locatie De Maaltuin
Kasteel Muiderslot: dinerlocatie tot 11 februari

De verschillende smaken van De Maaltuin

Waar 2023 werd afgesloten met een industriële editie in de enorme fabriekshal van Werkspoor in Utrecht, is er in 2024 gestart met een éénmalige editie om als een vorst(in) dineren in de koninklijke zalen van Paleis Soestdijk.

Zulke verschillende locaties smaken naar meer, en die keuze is er dan ook. Dit jaar is de De Maaltuin bijvoorbeeld te vinden op Vliegbasis Soesterberg, het Muiderslot, de Bijlmerbajes en Fort bij Rijnauwen. De onthulling van de overige nieuwe locaties vindt verspreid over het jaar plaats. De Maaltuin zal ook qua locaties nieuwe smaken aanbieden, waaronder een 14e eeuwse kerk.

Reserveer op tijd

Op elke plek strijkt het reizende restaurant maar 4 tot 6 lange weekenden neer en verrast haar bezoekers met interessante verhalen en heerlijke gerechten van de vaste chef-kok en mede-eigenaar Paul Oldenmenger. Hij werkte jarenlang in diverse (sterren) restaurants, en heeft zich nu met veel passie en toewijding toegelegd op de culinaire ervaring van De Maaltuin.

Meer informatie over een avond bij De Maaltuin

Data: het hele jaar door
Tijden: vaak tussen 18:00 t/m 22:30 uur. Twee weken van tevoren ontvangt men een mail met alle praktische zaken
Kosten: de prijzen per avond variëren tussen de € 114,95 en € 134,95 p.p. voor een volledig verzorgde avond uit.

Inbegrepen in de prijs: een 5-gangen diner inclusief drankarrangement, muziek, een ontdekkingstocht in en/of rondom de locatie, en meer belevingsaspecten waarin telkens het verhaal van de locatie terugkomt. Hoe de precieze invulling per avond is, blijft tot de avond zelf een verrassing.

Ook binnenkort bijzonder dineren op een unieke locatie?
De Maaltuin strijkt de deze winter neer op de volgende plekken:

  • Muiderslot – winterkasteel          18 januari – 11 februari
  • Landgoed Vollenhove                    15 februari – 16 maart
  • Pieter Baan Centrum                     29 februari – 7 april

 

Meer info en tickets vind je op www.demaaltuin.nl

Een groter overzicht van alle edities vind je op www.demaaltuin.nl/edities. Deze lijst wordt nog uitgebreid.