Modern Vietnamees

Madame Saigon: nieuw ontdek restaurant in Rotterdam

Wil je Aziatisch eten in kosmopolitisch Rotterdam dan is er keus te over. Maar sinds kort is Rotterdam een origineel Vietnamees restaurant rijker: Madame Saigon. Ik mocht aanschuiven tijdens de persopening en dat viel meteen in de smaak. Ik houd van Aziatisch eten in al zijn hoedanigheden. En hier kom je dus helemaal aan je trekken.

Madame Saigon Vietnamees restaurantPaar maanden geleden was ik nog op Bali. Vietnam nog nooit geweest, maar na deze ervaring wil ik meteen weer op reis. Want deze smakelijke en sfeervolle ervaring doet je terug verlangen naar dat relaxte en ongedwongen sfeertje van het Verre Oosten.

 

Authentiek Vietnam

Aziatisch eten is momenteel een echte trend. In de boekwinkel struikel je over de Aziatische kookboeken, van Japans en Thais tot Chinees en Koreaans. Maar uit eten gaan is toch een stuk eenvoudiger en aangenamer. Zeker bij Madame Saigon Rotterdam waar sfeer en authenticiteit op een natuurlijke manier samenkomen. 

Madame Saigon Vietnamees restaurant
Madame Saigon heeft in de zomer een lekker terras

Gesitueerd in hartje Rotterdam, aan de Schiedamse Vest, tussen de Witte de Withstraat en de Westblaak. Ze zijn gespecialiseerd in de authentieke Vietnamese keuken met gerechten die eruit zien of ze rechtstreeks uit Vietnam komen.

 

Starten met een cocktail bij Madame Saigon

Als je binnenkomt word je meteen overweldigd door het sfeervolle interieur met kleurrijke lampen, grote groene planten, exotische bloemen en een uitnodigende lange bar. Overal waar je kijkt, zie je prachtige foto’s en een grote roze flamengo aan de muur, die je meenemen naar de rijstvelden in Vietnam.

Madame Saigon Vietnamees restaurant het interieur
Sfeervol interieur met Oosterse invloeden

Behalve eten kun je hier dus ook terecht  voor flamboyante cocktails met een Aziatische twist. Er staan ca. 8 cocktails op de kaart, denk aan klassiekers als Pornstar Martini, Mojito en Moscow Mule.

Cocktail Asian Mule bij Madame Saigon
Cocktail Asian Mule bij Madame Saigon

Maar ik kies voor de Asian Mule. Dit is er eentje met rum, lime en tamarinde en een topping van gember. Hij is zeker niet zoet met een duidelijke gembersmaak, en het is de bedoeling dat je door de schuimlaag heen drinkt. Maar dat is toch ietwat onhandig omdat het glas vrij groot is om op te pakken. Dus vraag er toch maar een kort rietje bij!

Eenmaal je cocktail achter de kiezen, dan kun je op de begane grond direct aanschuiven voor een trendy Vietnamese maaltijd aan een van de houten tafeltjes met rotan kuipstoeltjes. Maar wij zitten op de bovenverdieping, op de vide met uitzicht op het restaurant. DI is een plek speciaal voor events en groepen. En ook dat is zeker niet verkeerd.

 

Uitgebreide menukaart op z’n Vietnamees

De menukaart van Madame Saigon in Rotterdam bestaat uit verschillende soorten gerechten: van Rice dishes, Main dishes, diverse Pho (gevulde soep), allerlei soorten springrolls, Saigon bites (to share), maar ook de zogenaamde Bahn mi-broodjes voor de lunch.

Alle gerechten worden aangeduid in de Vietnamese benamingen, en dat maakt het kiezen misschien wat moeizamer. Maar vraag gerust uitleg aan het hulpvaardige personeel. Ze vinden het heel leuk om hun gerechten die bereid zijn authentieke ingrediënten verder toe te lichten.

Madame Saigon de gerechten
Springrolls, gegrilde kip en kokosijs

Tijdens ons persdiner genieten we van diverse springrolls. Gefrituurd, maar ook een versie die je nog zelf moet rollen zoals de zogenaamde bahn hoi roll (met Crispy pork) of de Goi cuon Tom; een loempia van rijstvel gevuld met garnalen. Erbij serveren ze een lichtzoete vissaus. Echte aanraders.

 

Discover the soul of Vietnam through our signature shots

 

Tussendoor worden we verrast met een zogenaamd Saigon Shotje.

Madame Saigon Vietnamees restaurant
De shotjes komen in duo’s

Dit zijn twee kleine glaasjes waarvan de ene gevuld is met tequila en de andere met een Pho- bouillon. De chef doet het voor: eerst de tequila en meteen daarna de bouillon er achteraan! Het lijkt een grote heftige uitdaging, maar het valt mee. De bouillon kalmeert! Ik zeg: doen, als je hier bent!

Als hoofdgerecht kies ik voor de Com Ga Nuons Uop Xa, malse gegrilde kip gemarineerd in vissaus en citroengras. En dit is zeer aanbevelingswaardig en lekker! De desserts zijn aan mij niet echt besteed. Maar houd je van kokos, bestel dan zeker hun kokosijs.

Al met al; bij Madame Saigon eet je heerlijk Vietnamees in een onmiskenbare Oosterse sfeer. En kom op tijd, zodat je ook van hun bijzondere cocktails kunt genieten.

Madame Saigon Vietnamees restaurant

Benieuwd naar meer leuke restaurants in Rotjeknor? Lees mijn verhaal over mijn 17 favoriete  restaurants  in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *