Pinky's Paradise

Wat is een trifle?

Op dessertgebied valt er heel wat te leren en te ontdekken, want er is meer dan alleen vanillevla, yoghurt of chocolademousse. Pudding en vla-flip dat ken je wel. Maar wat is nou eigenlijk een trifle? En hoe maak je een trifle met mango?

Oorspronkelijk is dit nagerecht afkomstig uit de Engelse keuken. Traditioneel bestaat het uit meerdere laagjes in een glas of glazen kom: je start met een bodem van biscuitgebak of cake die wordt besprenkeld met sherry, dan fruit (meestal aardbeien), romige vanillevla en tot slot een dikke laag half-stijfgeslagen slagroom. Met de ingrediënten in deze  verschillende lagen kun je eindeloos variëren.

Trifle met mango

Er zijn vele variaties mogelijk: dit is een trifle met mango en mascapone-crème. Onder in ’t glas starten we met koekkruimels in plaats van cake, daarbovenop mangocompote, dan een mascarponecrème (in plaats van vanillevla) en tot slot verse mango.

Wil je meer weten over trifle maken en een traditioneel Engels trifle recept? Hier vind je er eentje van culi-kok Nigel Slater.

Pinky’s Paradise maakt dit dessert speciaal voor de horeca. Het heet: ‘Paradise Trifle’!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *