Voor het weekend

Nacho’s uit de oven met gehakt

Ook zo’n zin in het weekend? En staat er al een borrel gepland? Wat mij betreft is het elke dag borreltijd. Zo ook voor culinair blogger Susan Aretz. Ze schreef een boek vol snelle borrelhapjes met maximaal 5 ingrediënten. Daar zijn deze Mexicaanse nacho’s met gehakt een goed voorbeeld van. Super simpel om te maken met maximaal resultaat!

Portret Susan Aretz
Portret Susan Aretz

In het intro vertelt Susan:

Ik ben al jaren dol op koken op mijn barbecue en daar kun je dus ook geweldig borrelhapjes op maken. Zoals deze loaded nacho’s met gehakt. Zoals altijd als je maar weinig ingrediënten gebruikt is het van belang dat je de lekkerste ingrediënten gebruikt. Normaliter maak ik mijn barbecuesaus zelf, maar voor deze versie koos ik voor een kant- en-klare saus, die net zo lekker is.’

Wij maakten haar loaded nacho’s in de oven en gebruikten de smokey barbecuesaus van Black Jones. Groot succes! Deze blijft op mijn favorietenlijst van snelle borrelhapjes die iedereen lekker vindt.

Welke wijn bij nacho’s uit de oven?

Heerlijke knapperige nacho’s met gesmolten kaas en smokey gehakt. Erbij guacamole en koriander. Wij dronken hier de Carmenère bij van Favoritos. Een lekkere sappige aperitiefwijn met wat geroosterde tonen door de rijping op eikenhout. Gouden combi.

 

Muziek: De afgelopen maanden stond het Chileense wijnmerk Favoritos in het teken van wijn en muziek. Aan  25 wijn en lifestyle bloggers werd gevraagd: ‘wat is jouw favoriete wijnmuziek bij de wijnen van Favoritos’. Mijn favoriet bij deze Carmenère was You showed me van Echo in the Canyon. Inmiddels is er een leuke Spotify lijst samengesteld met de beste wine tunes. Kijk hier en beluister.

 

Nacho's met gehakt uit het kookboek Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Nacho’s met gehakt en gesmolten kaas

Bereiding: 10 minuten
Verrukkelijke variatie op de klassieke nacho’s uit de oven. Smeuïg gehakt met barbecuesmaak maakt het net even anders.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 300 g rundergehakt
  • 2 eetlepels smokey barbecuesaus Black Jones
  • 1 zak naturel nacho’s
  • 125 g geraspte kaas cheddar
  • verse koriander
  • 1 bekertje zure room

Extra nodig

  • koekenpan, ovenbestendige schaal

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C .
  • In een hete koekenpan (zonder olie of boter) bak je het gehakt in ca. 2 minuten rul aan. Breng
  • op smaak met de barbecuesaus en bak tot het gehakt gaar is en de barbecuesaus deels is opgenomen door het gehakt.
  • Doe in een ovenbestendige schaal een laag nacho’s, daartussen en overheen verdeel je het gehakt en tot slot een royale hoeveelheid geraspte kaas. Zet in je voorverwarmde oven en laat de kaas smelten in ca. 5 minuten.
  • Garneer met koriander. Serveer met wat zure room. Smullen maar!

Wil je het vegetarisch houden, dus zonder gehakt. Deze nacho’s uit de oven met guacamole zijn ook goddelijk lekker!

Het kookboek Altijd borreltijd

Handzaam kookboek met snelle borrelhapjes. Van spicy noten uit de oven en kimchi frittata tot Thaise viskoekjes en summer rolls met gerookte eend. Voor elk wat wils. Maar alles met maximaal 5 ingrediënten.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Altijd BorreltijdTitel : Altijd borreltijd
Auteur : Susan Aretz
Uitgever : Uitgeverij Fontaine
ISBN : 978 94 6404 193 4
Prijs : € 24,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept