Ook zo’n zin in het weekend? En staat er al een borrel gepland? Wat mij betreft is het elke dag borreltijd. Zo ook voor culinair blogger Susan Aretz. Ze schreef een boek vol snelle borrelhapjes met maximaal 5 ingrediënten. Daar zijn deze Mexicaanse nacho’s met gehakt een goed voorbeeld van. Super simpel om te maken met maximaal resultaat!
In het intro vertelt Susan:
‘Ik ben al jaren dol op koken op mijn barbecue en daar kun je dus ook geweldig borrelhapjes op maken. Zoals deze loaded nacho’s met gehakt. Zoals altijd als je maar weinig ingrediënten gebruikt is het van belang dat je de lekkerste ingrediënten gebruikt. Normaliter maak ik mijn barbecuesaus zelf, maar voor deze versie koos ik voor een kant- en-klare saus, die net zo lekker is.’
Wij maakten haar loaded nacho’s in de oven en gebruikten de smokey barbecuesaus van Black Jones. Groot succes! Deze blijft op mijn favorietenlijst van snelle borrelhapjes die iedereen lekker vindt.
Welke wijn bij nacho’s uit de oven?
Heerlijke knapperige nacho’s met gesmolten kaas en smokey gehakt. Erbij guacamole en koriander. Wij dronken hier de Carmenère bij van Favoritos. Een lekkere sappige aperitiefwijn met wat geroosterde tonen door de rijping op eikenhout. Gouden combi.
Muziek: De afgelopen maanden stond het Chileense wijnmerk Favoritos in het teken van wijn en muziek. Aan 25 wijn en lifestyle bloggers werd gevraagd: ‘wat is jouw favoriete wijnmuziek bij de wijnen van Favoritos’. Mijn favoriet bij deze Carmenère was You showed me van Echo in the Canyon. Inmiddels is er een leuke Spotify lijst samengesteld met de beste wine tunes. Kijk hier en beluister.
Nacho’s met gehakt en gesmolten kaas
Ingredienten
- 300 g rundergehakt
- 2 eetlepels smokey barbecuesaus Black Jones
- 1 zak naturel nacho’s
- 125 g geraspte kaas cheddar
- verse koriander
- 1 bekertje zure room
Extra nodig
- koekenpan, ovenbestendige schaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C .
- In een hete koekenpan (zonder olie of boter) bak je het gehakt in ca. 2 minuten rul aan. Breng
- op smaak met de barbecuesaus en bak tot het gehakt gaar is en de barbecuesaus deels is opgenomen door het gehakt.
- Doe in een ovenbestendige schaal een laag nacho’s, daartussen en overheen verdeel je het gehakt en tot slot een royale hoeveelheid geraspte kaas. Zet in je voorverwarmde oven en laat de kaas smelten in ca. 5 minuten.
- Garneer met koriander. Serveer met wat zure room. Smullen maar!
Wil je het vegetarisch houden, dus zonder gehakt. Deze nacho’s uit de oven met guacamole zijn ook goddelijk lekker!
Het kookboek Altijd borreltijd
Handzaam kookboek met snelle borrelhapjes. Van spicy noten uit de oven en kimchi frittata tot Thaise viskoekjes en summer rolls met gerookte eend. Voor elk wat wils. Maar alles met maximaal 5 ingrediënten.
Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:
Titel : Altijd borreltijd
Auteur : Susan Aretz
Uitgever : Uitgeverij Fontaine
ISBN : 978 94 6404 193 4
Prijs : € 24,99
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen