Meatless Monday

Maaltijd-groentesoep met quinoa

Recept vegetarische soep met 4 verschillende groenten: Maaltijd groentesoep met quinoa. Heerlijk als lunch en met wat brood er bij ook geschikt als hoodmaaltijd. #vegetarisch #groentensoep

Heerlijk verwarmende groentesoep van vier verschillende groenten; hoe gezond is dat! De quinoa zorgt voor de eiwitten en geeft tegelijkertijd een heerlijke bite. Natuurlijk heerlijk als lunchgerecht, maar met wat stokbrood erbij ook geschikt als maaltijdsoep op een meatless monday.

Welke wijn bij Maaltijd-groentesoep met quinoa?

De soep is lekker gevuld met groenten en kruidig door de rozemarijn en tijm. Als je zin hebt in witte wijn, kies dan voor een kruidige frisse witte wijn die niet te strak aanvoelt in de mond, zoals Verdejo of Gaillac. Liever zin in rood, dan combineert ook een Beaujolais Villages heel goed.

Gaillac blanc

4 personen1 uur

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 prei (200 gram)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram wortel
  • 200 gram knolselderij
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels fijngehakte rozemarijn
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 75 gram quinoa
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)
  • 1 blikje zwarte bonen of kapucijners (400 gram)
  • zeezout, versgemalen zwarte peper
  • extra vergine olijfolie

Stap 1

Snipper de ui. Snijd de prei in ringen en de bleekselderij in boogjes. Schil de wortel en knolselderij en snijd ze in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit de olie in een soeppan en voeg de ui, prei, bleekselderij, wortel, knolselderij, knoflook, rozemarijn en tijm toe. Maal er peper boven. Smoor alles 15 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Schep af en toe om.

Stap 3

Voeg de quinoa en groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook nog 15 minuten zachtjes met deksel tot alles gaar is. Spoel de bonen of kapucijners af en laat ze uitlekken. Schep 4 grote soeplepels van de soep in de blender en pureer. Roer deze puree weer door de soep en voeg de bonen toe. Warm de soep nog even door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 soepkommen en schenk in elke kom een scheutje extra vergine olijfolie. Lekker met stokbrood en wat geraspte kaas.

 

Het Kookboek

Opnieuw laat de Britse kookboekschrijver Hugh Fearnley-Whittingstall zien hoeveel hij van groenten houdt en hoe lekker het is om hiermee te koken. Hugh is presentator van River Cottage op Channel Four, en een enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij heeft al acht andere River Cottage boeken geschreven, maar met dit kookboek Heel Veel Veg! gaat hij nog een stapje verder. Met pure en onbewerkte ingrediënten maakt hij de heerlijkste vegetarische gerechten.

 

Cover Heel veel vegBestellen? Dat kan hier:

Titel: Heel Veel Veg. River Cottage
Auteur: Hugh Fearnley-Whittingstall
Uitgever: J.H. Gottmer/H.J. W. Becht
Prijs: € 24,95

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Binnenkort komt het recept Groentestoofpot met venkel en tomaat online. Ook uit het kookboek Heel veel Veg.

 

Recept vegetarische maaltijd groentesoep met quinoa. Een groentesoep van vier verschillende groenten en heerlijk kruidig door door de rozemarijn en tijm. Natuurlijk heerlijk als lunchgerecht, maar met wat stokbrood erbij ook geschikt als maaltijdsoep op een meatless monday.

Eén reactie op “Maaltijd-groentesoep met quinoa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *