Salade met avocado, grapefruit en garnalen

Albariño past bij verschillende Spaanse gerechten als gazpacho of paella met vis. Maar deze verrassende avocadosalade met een gazpachodressing is weer eens iets anders. Avocado accentueert de rondheid in de wijn en de grapefruit matcht met de frisse zuren. Een verrassend voorgerecht waar iedereen dol op is. Heerlijk!

ca. 20 minuten

Ingrediënten

Dressing:

  • ½ rode paprika
  • ¼ komkommer
  • 1 grote rijpe tomaat, zonder zaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels sherry – of balsamicoazijn
  • zout, peper
  • mespunt suiker

Salade:

  • 1 zakje jonge bladsla óf rucolasalade (AH, 75 gram)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rode grapefruit
  • 200 gram gepelde rauwe garnalen
  • 5 takjes platte peterselie, fijngeknipt

Stap 1

In keukenmachine doen: paprika, komkommer, tomaat en ¾ van de knoflook. Heel fijnmalen en vervolgens door een zeef wrijven. Erdoor roeren: olijfolie en azijn. Op smaak brengen met zout, peper en suiker.

Stap 2

Avocado halveren, pit verwijderen en in mooie repen snijden. Grapefruit dik schillen en partjes grapefruit tussen de velletjes uitsnijden. In koekenpan beetje olie verhitten. Garnalen met rest van knoflook in ca. 3 minuten even bakken tot ze rose zijn. Peterselie erdoor roeren.

Stap 3

Over 4 borden verdelen: sla, avocado, grapefruit en  warme garnalen. Gazpachodressing erover verdelen.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *