Lamskebab

Voor het weekend
Lamskebab met kruidenyoghurtsaus

Barbecue weer? Maak dan deze spiesjes met lamsgehakt met kruiden en geraspte ui, De yoghurtsaus met kruiden maakt het helemaal af. bbq recept. #bbq #barbeque #lamsgehakt

Misschien wordt het BBQ-weer, dan kunnen deze spiesjes op het vuur. Maar mocht het toch weer tegenvallen, dan leggen we ze gewoon op de grillplaat. Ook heel lekker… Maar je kunt de spiesen ook helemaal van tevoren klaarmaken. Het is extra lekker om dan 50 gram geweekte fijne bulgur aan het gehaktmengsel toe te voegen. Bak de balletjes ca. 10 minuten in een koekenpan en rijg ze daarna op een spies. Leuk om mee te nemen in de picknickmand.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 305 Kcal, en 5 koolhydraten.

Welke wijn bij Lamskebab met kruiden-yoghurtsaus?

Een Côtes du Rhône is een perfecte keus. Maar een rosé zal het heel goed doen. Kies wat je lekker lijkt.

4 personen30 minuten

 Ingrediënten

  • 500 g lamsgehakt* (of rundergehakt)
  • 1 ui, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout, versgemalen peper
  • 4 el platte peterselie, fijngeknipt
  • yoghurtsaus:
  • 1 dl milde roeryoghurt
  • 3 el yogonaise
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el platte peterselie, fijngeknipt
  • 1 el verse munt, fijngeknipt
  • Extra: 4 lange houten satéspiesen (voorweken in koud water)

Stap 1

Meng het gehakt met de uirasp en alle kruiden. Rol er met natte handen balletjes van ter grootte van een golfbal. Rijg ze aan de spiesen.

Stap 2

Maak een saus van de yoghurt, de yogonaise, de knoflook en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Steek de barbecue aan. Bestrijk de gehaktballetjes met wat olie en leg ze op de barbecue. Rooster ze in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Lekker met de yoghurtsaus, pitabroodjes en een kool-wortelsalade met rozijnen.

 

* Lamsgehakt kun je zeer zeker kopen bij een Marokkaanse of Turkse slager. Maar mijn slager heeft het ook in de diepvriezer liggen. Vraag er even naar! In de supermarkt grijp je zeer waarschijnlijk mis.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&6 2011
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *