Ga terug
+ servings
Lamskebab
Lamskebab met kruiden-yoghurtsaus
Kebab is een vleesspies gemaakt van lamsgehakt en allerlei smaakmakers. De kruidensaus op basis van yoghurt zorgt voor verfrissing. In 30 minuten klaar.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Equipment

  • 4 lange houten satéspiesen (voorweken in koud water), barbecue of grillplaat

Ingrediënten
  

  • 500 g lamsgehakt* of rundergehakt
  • 1 ui geraspt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout versgemalen peper
  • 4 el platte peterselie fijngeknipt

yoghurtsaus:

  • 1 dl milde roeryoghurt
  • 3 el yogonaise
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el platte peterselie fijngeknipt
  • 1 el verse munt fijngeknipt

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de uirasp en alle kruiden. Rol er met natte handen balletjes van ter grootte van een golfbal (ca. 20 stuks). Rijg ze aan de spiesen.
  • Maak een saus van de yoghurt, de yogonaise, de knoflook en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  • Steek de barbecue aan. Bestrijk de gehaktballetjes met wat olie en leg ze op de barbecue. Rooster ze in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Lekker met de yoghurtsaus, pitabroodjes en een kool-wortelsalade met rozijnen.

Notities

* Lamsgehakt kun je zeer zeker kopen bij een Marokkaanse of Turkse slager. Maar mijn slager heeft het ook in de diepvriezer liggen. Vraag er even naar! In de supermarkt grijp je zeer waarschijnlijk mis.

Voedingswaarde

Calorieën: 388kcal | koolhydraten: 5g | eiwit: 22g | vet: 31g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 95mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 5mg