Kebab is een vleesspies gemaakt van lamsgehakt en allerlei smaakmakers. De kruidensaus op basis van yoghurt zorgt voor verfrissing. In 30 minuten klaar.
4 lange houten satéspiesen (voorweken in koud water), barbecue of grillplaat
Ingrediënten
500glamsgehakt*of rundergehakt
1uigeraspt
1teentje knoflookgeperst
1tlkaneel
½tlkomijnpoeder
1tlpaprikapoeder
zoutversgemalen peper
4elplatte peterseliefijngeknipt
yoghurtsaus:
1dlmilde roeryoghurt
3elyogonaise
1teentje knoflookgeperst
2elplatte peterseliefijngeknipt
1elverse muntfijngeknipt
Instructies
Meng het gehakt met de uirasp en alle kruiden. Rol er met natte handen balletjes van ter grootte van een golfbal (ca. 20 stuks). Rijg ze aan de spiesen.
Maak een saus van de yoghurt, de yogonaise, de knoflook en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
Steek de barbecue aan. Bestrijk de gehaktballetjes met wat olie en leg ze op de barbecue. Rooster ze in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Lekker met de yoghurtsaus, pitabroodjes en een kool-wortelsalade met rozijnen.
Notities
* Lamsgehakt kun je zeer zeker kopen bij een Marokkaanse of Turkse slager. Maar mijn slager heeft het ook in de diepvriezer liggen. Vraag er even naar! In de supermarkt grijp je zeer waarschijnlijk mis.