Magalis Signature rosé

Sappige rosé
Zomerse rosé uit de Provence

De zomer is begonnen, tijd voor rosé! Deze rosé uit de Provence, afkomstig van kwaliteitshuis  Saint André de Fiquière is een aanrader. Een huis dat zijn sporen reeds verdiend heeft, ze staan dan ook vermeld in de ‘Groene’ Classement des Meilleurs Vin de France Guide Hachette. Deze rosé 2014 wordt ook nog eens gezien als de beste sinds jaren. Exceptioneel goed beoordeeld in Wine Life, en door Harold Hamersma  (cijfer 9). Te koop bij Vivino, maar ook bij De Gouden Ton.

In het echte zuiden van de Provence, vrijwel aan de kust tussen Toulon en Saint-Tropez , ligt domaine Saint André de Figuière. Ideaal gesitueerd tussen de méditerranée en ‘Le massif des Maures’. Ze bezitten ca. 45 ha wijngaarden en werken biologisch.  In dit droge warme klimaat rijpen de druiven goed, en de zeewind zorgt voor voldoende afkoeling. Wijngaarden staan op verschillende bodemtypes; rotsachtig met mica en schist die zorgen voor goede zuren, of kalkgrond met klei voor mineraliteit.

Watertandend lekker

Magali Signature rosé wordt gemaakt van vier verschillende druivenrassen: cinsault (elegantie, balans), grenache (diepgang), syrah (rode fruitaroma’s) en een drupje cabernet sauvignon (body). Subliem rijp fruit wordt apart geoogst, licht gekneusd en zachtjes geperst. Door het korte schilcontact van de blauwe druiven met het kleurloze sap ontstaat de lichtroze kleur. Daarna vindt de vergisting plaats op dezelfde wijze als bij witte wijn.

Al hun Signature-wijnen zijn vernoemd naar één van de kinderen: rood (zoon François), wit (dochter Delphine) en rosé (dochter Magalis). Magali Signature rosé heeft een prachtige kenmerkende oranje-zalmrose kleur. In de neus rood fruit, lichte mineraliteit met knisperende rode vruchtjes. En als je hem proeft ben je helemaal verkocht; voelt zijdezacht aan in de mond, boordevol rood fruit, sappig, licht kruidig (lavendel) en zachte grapefruitaroma’s. Een rosé om iets bij te eten !

 

Wat eten we bij deze wijn?

Prima op een zomers terras of strand, maar ook heerlijk in combinatie met de karakteristieke Provençaalse gerechten als ratatouille, salade niçoise, gamba’s met aïoli. Want hij heeft bite en body en een lange afdronk . Daarom lekker bij visgerechten als gegrilde zeebaars met venkel (Loup grillé au fenouil). Of één van deze gerechtjes hier op de site:  bruschetta niçoise, lamskoteletjes met dragon, gegrilde dorade met gekonfijte sherrrytomaatjes of tortilla met kip en granaatappel.

 

Meer mooie wijnen met bijpassende wijn-spijssuggesties in je mailbox? Geef je hier op.