Kruidensalade met fricandeau en artisjok

Deze heerlijke kruidensalade heb ik ontwikkeld voor  het meinummer van Proef& van Gall & Gall. Uitgangspunt is de frisse, maar rijke Sauvignon Blanc van het beroemde estate Groot Constantia in Zuid-Afrika.  Deze witte wijn combineert uitstekend met een rijke salade. Vooral de verse tuinkruiden die door de sla gemengd zijn, halen het beste in deze witte wijn naar boven. Ze matchen prachtig met de kruidigheid in de wijn.  Artisjok accentueert het mooie bittertje. In het magazine is, per ongeluk, de rucolasla uit het recept gestreept. In deze versie staat ie er gewoon weer bij.

25 minuten

Ingrediënten

Dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • zout, versgemalen peper

Kruidensla:

  • 2 lenteuitjes
  • 25 gram gemengde verse tuinkruiden*
  • 1 zakje rucola-slamelange à 75 gram
  • 12 plakjes fricandeau (vleeswaar)
  • zwarte olijven
  • 1 potje gemarineerde artisjokharten à 190 gram, uitgelekt

Stap 1

In kommetje een dressing kloppen van: olie, azijn, mosterd, suiker, zout en peper. Lenteuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.

Stap 2

Boven kom verse tuinkruiden in grove stukjes knippen. Rucolasalade en bosui erdoor scheppen.

Stap 3

Fricandeau oprollen. Over 4 borden verdelen: kruidensla, fricandeau, olijven en artisjok. Dressing erover verdelen.

* Maak zelf een combinatie van koriander, bieslook, platte peterselie, dille en basilicum. Kijk welke kruiden je lekker vindt of ga uit van wat je al in huis hebt of in de tuin hebt staan.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&4 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *